Kuningatar Maximaa kohtasi jälleen suuri suru: Läheinen sukulainen kuoli saatuaan koronaviruksen

Alankomaiden kuningatar Maximan eno on menehtynyt koronaviruksen aiheuttamaan sairauteen.

Alankomaiden kuningatar Maximaa on kohdannut suuri suru. Ruotsalaislehti Svensk Damtidning uutisoi, että Argentiinasta syntyisin olevan kuningattaren eno on kuollut sairastuttuaan koronaviruksen aiheuttamaan tautiin.

Maxima ei päässyt jättämään jäähyväisiä enolleen Jorge Horacio Cerrutille, joka menehtyi torstaina San Nicolasin kaupungissa Argentiinassa. Enon kerrotaan sairastaneen syöpää ennen koronavirustartuntaa.

Kuningattaren kerrotaan kuitenkin olevan hyvin murheissaan. Surulliset uutiset tulivat vain päiviä sen jälkeen, kun Alankomaissa juhlittiin Kuninkaan päivää.

49-vuotias Maxima joutui jättämään jäähyväiset melko hiljattain myös omalle isälleen Jorge Zorreguietalle, joka kuoli syöpään elokuussa 2017. Tuolloin hän pystyi kuitenkaan matkustamaan Argentiinaan katsomaan isäänsä sairaalaan ennen tämän kuolemaa.

Vielä surullisempi oli kuitenkin Maximan sisaren Inesin kohtalo. Hänet löydettiin kuolleena kotoaan Buenos Airesista kesäkuussa 2018, eli vain alle vuosi isän kuoleman jälkeen. Ines oli kuollessaan ainoastaan 33-vuotias.

People-lehti kertoi tuolloin, että valtiolla työskennellyt Ines oli kärsinyt mielenterveysongelmista ja masennuksesta ennen kuolemaansa. Ines oli myös Maximan ja kuningas Willem-Alexanderin nuorimman tyttären prinsessa Arianen kummitäti.

Investointipankkiirina ennen avioliittoaan uraa tehnyt Maxima tutustui Willem-Alexanderiin vuonna 1999 Espanjassa. Pari avioitui vuonna 2002 ja heillä on kolme tytärtä: Catharina-Amalia, Alexia ja Ariane. Kuningatar on kertonut, ettei tiennyt tulevaan aviomieheensä tutustuessaan, että tämä on kuninkaallinen.

Maximan isän on uutisoitu olleen ristiriitainen hahmo, sillä tämä toimi maatalousministerinä Jorge Videlan sotilasdiktatuurin aikana vuosina 1976–1981. Isän on huhuttu olleen jopa uhkana sille, voiko tytär avioitua Alankomaiden tulevan hallitsijan kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja