Alankomaiden kuninkaalliset juhlatunnelmissa – kuningas Willem-Alexander poseeraa naiskauneuden keskellä

Alankomaissa vietetään taas kuninkaan päivää, jota on tapana juhlia kuningas Willem-Alexanderin syntymäpäivänä. Hovi julkaisi juhlan kunniaksi tuoreen potretin kuninkaan perheestä.

Alankomaissa vietetään tiistaina kuninkaan päivää. Kyseessä oli maan kuningattaren syntymäpäivän kunniaksi asetettu kansallinen vapaapäivä, jota oli aiemmin tapana viettää 30. huhtikuuta aiemmin vallassa olleen kuningatar Julianen syntymäpäivänä. 

Sama traditio jatkui edellisen hallitsijan kuningatar Beatrixin valtakaudella, vaikka tämä oli syntynyt tammikuussa, mutta nykyisen hallitsijan Willem-Alexanderin astuttua valtaan juhlapäiväksi on kuitenkin vakiintunut kuninkaan oikea syntymäpäivä 27. huhtikuuta.

Hovi julkaisi juhlapäivän kunniaksi Instagram-tilillään kuvan, jossa 54 vuotta täyttänyt kuningas poseeraa vaimonsa kuningatar Maximan ja parin kolmen teini-ikäisen tyttären kanssa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen myös tästä.

Kuvassa oikealla poseeraa kruununprinsessa Catharina-Amalia, 17, keskellä prinsessa Alexia, 16, ja isänsä vieressä vasemmalla perheen kuopus prinsessa Ariane, joka täytti aiemmin huhtikuussa 14 vuotta.

Tavallisesti kuninkaan päivä on kaupunkikarnevaalia muistuttava juhlapäivä ja yksi suurimmista ja värikkäimmistä juhlapäivistä Alankomaissa. Kuninkaan päivää kokoontuu pelkästään maan pääkaupungin Amsterdamin kaduille juhlistamaan normaalioloissa satojatuhansia ihmisiä.

Viime vuoden tapaan myös tällä kertaa juhlallisuuksia varjostaa koronapandemia, jonka vuoksi kuninkaan syntymäpäivää ei vietetä yhtä railakkaissa merkeissä kuin tavallisesti.

Kuningatar Maxima, 49, on tunnettu tyylikkäänä pukeutujana ja myös perheen kolme tytärtä vaikuttavat tulleen äitiinsä: prinsessa Ariane ja Alexia ovat pukeutuneet tyylikkäisiin mekkoihin, kun taas kruununprinsessa luotti tällä kertaa juhlatyylissään väljiin housuihin ja kauluspaitaan.

Kruununprinsessa Catharina-Amalia joutui viime vuonna keskelle kiusallista kohua, kun Etelä-Amerikassa ilmestyvä Caras-lehti julkaisi kannessaan kuvan nuoresta prinsessasta äitinsä kanssa ja kirjoitti kuvan yhteydessä kruununprinsessa ”edustavan ylpeästi pluskoon tyylissään”.

Otsikon alla oli teksti: "Hollannin kiusattu kruununperijä kohtaa kritiikin vahvana ja vanhempiensa vankkumattomalla tuella. Prinsessa kulkee läpi murrosiän ilman ongelmia ja puolustaa "naisellisia muotojaan"."

Sanat 16-vuotiaasta kruununperijästä pöyristyttivät kuningatar Maximan kotimaassa Argentiinassa, sillä Catharina-Amalia ei ollut kommentoinut asiaa lehdelle tai ole koskaan antanut julkisesti kommentteja painoonsa liittyen.

– He puhuvat kiusaamisesta ja tekevät sitä samaa itse. Tämä antaa todella vaarallisen viestin 16-vuotiaille tytöille, jotka lukevat tätä, sosiaalisessa mediassa huomautettiin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja