Kuningatar Elisabet laskettin viimeiseen leposijaansa – näin hautajaispäivä eteni

Britannia on hiljentynyt seuraamaan kuningatar Elisabetin hautajaisia 4:17
Katso koostevideo kuningatar Elisabetin hautajaisista – paikalla lukuisia arvovieraita ja valtiojohtoa

Kuningatar Elisabet on siunattiin haudan lepoon maanantaina. MTV Uutiset seurasi hautajaispäivää hetki hetkeltä tässä artikkelissa. 

Torstaina 8. syyskuuta menehtynyt kuningatar Elisabet saatettiin maanantaina viimeiselle matkalleen maanantaina 19. syyskuuta. Tapahtumaa on seurannut miltei koko maailma ja paikan päälle Lontooseen odotettiin jopa satojatuhansia ihmisiä.

MTV seuraa hautajaispäivää tässä artikkelissa.

23.41: Tilaisuudet kuningatar Elisabetin hautajaisten ympärillä ovat tällä erää ohi.

Päätämme liveseurannan. Kiitokset seuranneille. Alta voit lukea kootusti, mitä tänään tapahtui. 

23.20: Maanantaina on vietetty siis kuningatar Elisabetin hautajaisia. Tässä vielä kertaus päivän tapahtumiin. 

 • Kuningatar Elisabetin arkku kuljetettiin parlamenttitalon Westminster Hallista viereiseen Westminster Abbeyhin kello 12.44 Suomen aikaa.
 • Siunaustilaisuus alkoi klo 13. Tilaisuuteen osallistui arviolta 2 000 ihmistä, joista 500 arvovaltaisia kutsuvieraita ympäri maailmaa.
 • Kello 14.15 kuningattaren arkku siirrettiin kävelykulkueessa Westminster Abbeysta muun muassa Buckingham Palacen ohi Wellington Arch -riemukaarelle. Tämän jälkeen arkku ajettiin kulkueessa Windsorin linnaan, joka sijaitsee noin 30 kilometrin päässä Lontoosta.
 • Jumalanpalvelus pidettiin Windsorin linnassa Pyhän Yrjön kappelissa kello 18 alkaen.
 • Kuningatar Elisabet hautaustilaisuus kappelissa alkoi kello 21.30 Yksityistilaisuuteen osallistui vain kuningattaren perhe.
 • Noin kello 23 Suomen aikaa Kuningashuone ilmoitti, että Elisabet on haudattu miehensä, prinssi Phillipin kanssa Yrjö VI:n muistokappeliin Windsorin linnassa. 

23.11: Kuningatar Elisabet on haudattu miehensä, prinssi Phillipin kanssa Yrjö VI:n muistokappeliin Windsorin linnassa. Asiasta ilmoitettiin Kuingashuoneen nettisivuilla. Asiasta kertoo myös esimerkiksi The Guardian

– Kuningatar haudattiin yhdessä Edinburghin herttuan kanssa kuningas Yrjö VI:n muistokappelissa, nettisivuilla kerrottiin. 

Hautaaminen tapahtui yksityisessä tapahtumassa kuninkaallisperheen kesken. 

23.00: Tänään hautajaisissa nähtiin erikoinen hetki, kun puinen sauva katkaistiin Elisabetin arkun yllä. 

22.23: Lontoossa paikan päällä oleva toimittajamme Aino Haili kertasi vielä päivän tapahtumia Kymmenen uutisissa.

– Olin tänään Hyde Parkissa seuraamassa hautajaisia ja sain todistaa sellaista tilannetta, joka oli niin historiallinen ja koskettava, että sellaista ei varmastikaan toista tule. Hyde Parkissa oli arviolta tuolloin noin 150 000 ihmistä. Siitä huolimatta tunnelma oli yllättävän tiivis ja yhtenäinen, Haili kuvailee.

Nyt illalla kello 21.30 alkoi tilaisuus, jossa Elisabet lasketaan viimeiseen leposijaansa Pyhän Yrjön kappeliin.

– Vaikka päivä on ollut surumielinen ja tunteikas täällä Britanniassa, niin varmasti ihmisten mielissä on ollut myös helpotus. Elisabet lupasi parikymppisenä omistaa elämänsä tälle tehtävälle, ja nyt hän saa levätä.

22.12: Elisabetin hautaamistilaisuus on käynnissä Windsorin linnassa.

Tilaisuus on tarkoitettu vain kuninkaallisperheen jäsenille.  

21.32: Kuninkaallisen perheen on ollut määrä palata Pyhän Yrjön kappeliin, jossa kuningatar Elisabet lasketaan hautaan yhdessä prinssi Phillipin kanssa.

Tilaisuuden yksityiskohtia ei ole tiedossa, sillä kyseessä on kuninkaallisperheen kesken vietettävä yksityistilaisuus. Medialla ei siis ole pääsyä tilaisuuteen.

Ennakkoon oli kerrottu, että hautaamistilaisuus järjestettäisiin kello 21.30 alkaen. Sen kestosta ei ole tietoa.  

21.28: Pyhän Yrjön kappeliin on haudattu kymmenen edellistä monarkkia.

Heihin lukeutuu muun muassa Yrjö IV ja Yrjö III. Kuningasperheen eri jäsenet on haudattu eri osiin ja holveihin kappelissa.

21.05: Kuningatar Elizabet lasketaan viimeinen leposijaansa Windsorin linnassa Pyhän Yrjön kappelissa kello 21.30 Suomen aikaa. 

Yksityistilaisuuteen osallistuu kuningattaren perhe, eikä sitä televisioida

20.43: Kuningatar Elizabetin arkkuun ja arkun kuljetukseen käytettävään tykkilavettiin liittyy paljon historiaa. Asiantuntija avasi näiden taustaa MTV Uutiset Live erikoislähetyksessä. 

Katso video alta! 

Kuningatar Elizabetin arkkuun ja arkun kuljetukseen käytettävään tykkilavettiin liittyy paljon historiaa – asiantuntija avaa taustat 3:17

20.28: Kuninkaallisiin perinteisiin kuuluu tunnetusti se, että asuvalintoihin piilotetaan erilaisia merkityksiä. Kuningatar Elisabetin hautajaisissa edustanut prinsessa Charlotte kunnioitti edesmennyttä isoisoäitiään muun muassa kauniilla rintakorulla.

Kuningatar muistetaan erityisesti rakkaudestaan hevosiin, joten Charlotten asussa nähty hevosenkenkä-rintakoru oli kaunis ele kuningattaren muistolle. 

20.26: Myös Windsorin linnan lähistöllä oli rutkasti surevia kansalaisia paikalla, kuten kuvista näkyy. 


20.20: Julkinen osuus hautajaisista on siis päättynyt. Nyt on hyvä aika kerrata, mitä tänään on tapahtunut:

 • Kuningatar Elisabetin arkku kuljetettiin parlamenttitalon Westminster Hallista viereiseen Westminster Abbeyhin kello 12.44 Suomen aikaa.
 • Siunaustilaisuus alkoi klo 13. Tilaisuuteen osallistui arviolta 2 000 ihmistä, joista 500 arvovaltaisia kutsuvieraita ympäri maailmaa.
 • Kello 14.15 kuningattaren arkku siirrettiin kävelykulkueessa Westminster Abbeysta muun muassa Buckingham Palacen ohi Wellington Arch -riemukaarelle. Tämän jälkeen arkku ajettiin kulkueessa Windsorin linnaan, joka sijaitsee noin 30 kilometrin päässä Lontoosta.
 • Jumalanpalvelus pidettiin Windsorin linnassa Pyhän Yrjön kappelissa kello 18 alkaen.
 • Kuningatar Elisabet haudataan kappeliin kello 21.30 edesmenneen aviomiehensä prinssi Philipin kanssa. Yksityistilaisuuteen osallistuu kuningattaren perhe, eikä sitä televisioida

20.05: MTV Uutisten toimittaja Aino Haili kertoo poikkeuksellisesta tunnelmasta miljoonakaupunki Lontoon sydämessä hautajaisten aikana. Haili seurasi hautajaispäivää Lontoossa Hyde Parkin puiston kulmilla. 

– Kun arkkua lähdettiin Westminster Abbeyssä kuljettamaan alttaria kohti, koko puiston täytti niin syvä hiljaisuus ja niin syvä kunnioitus ja rakkaus pitkäaikaista kuningatarta kohtaan, että se kosketti kyllä itseäkin syvältä.  

19.21: Seuraavaksi kello 21.30 kuningatar Elisabet ja prinssi Phillip lasketaan hautaan Windsorin linnassa.

Aiemmin päivällä kuningattaren valtiollisiin hautajaisiin Westminster Abbeyssa osallistui 2 000 ihmistä, mukaan lukien valtionjohtajia ympäri maailmaa.

Tuhannet ihmiset kerääntyivät seuraamaan arkkusaattoa Lontooseen ja Windsorin linnan edustalle. Hautaanlasku toimitetaan illalla yksityisin menoin.

Tilaisuutta ei televisioida. 

19.15: Hautajaispäivän seurantaa jatkaa tästä eteenpäin toimittaja Olli Tiihonen

Lala Ylitalo kiittää tähän asti mukana olleita. 

19.04: Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on jakanut twitterissä kunnianosoituksen kuningatar Elisabetille. 

– Minä ja Jenni osallistuimme tänään hänen majesteettinsa, kuningatar Elisabet II:n hautajaisiin Lontoossa. Oli kunnia kunnioittaa hänen erityisen elämänsä ja perintönsä muistoa, Niinistö kirjoittaa Twitterissä

18.57: Hautajaistilaisuus on päättynyt. Kuningas Charles poistuu kappelista. Muut kuninkaallisen perheen jäsenet seuraavat perässä. 

Kuninkaallinen perhe palaa Windsorin linnaan vielä hautaamaan kuningatar Elisabetin ja tämän vuosi sitten kuolleen puolison prinssi Philipin. 

18.56: Kappelissa raikaa vielä God Save the King -kansallishymni. 

18.55: Canterburyn arkkipiispa Justin Welby lukee viimeisen siunauksen. 

18.50: Arkku lasketaan Pyhän Yrjön kappelin kuninkaalliseen holviin. Arkku odottaa holvissa hautaamista, joka tapahtuu tänään puoli kymmeneltä Suomen aikaa yksityisin menoin.

18.44: Lordi, paroni Andrew Parker katkaisee kuningattaren symbolisen virkasauvan.

18.42: Jumalanpalvelus on lähenemässä loppuaan. Vieraat laulavat vielä viimeisen virren. 

18.39: Monarkin valtaa symboloivat kruunu, valtikka ja valtakunnanomena nostetaan Elisabetin arkulta. Windsorin tuomiorovasti asettaa esineet alttarille, ja ne palautetaan seremonian jälkeen London Toweriin.

18.37: Kappelissa raikuu kuoron laulamana Bring Us, O Lord God -motetti. 

18.33: Hautajaisväki yhtyi lukemaan Isä meidän -rukouksen. 

18.29: Pyhän Yrjön kappelissa kuningattarelle viimeiset jäähyväisensä jättää kuninkaallisen perheen lisäksi noin 800 ihmistä, joihin lukeutuu muun muassa kuningattaren palvelusväki vuosien varrelta.

18.25: Jumalanpalvelusta johtavat Windsorin tuomiorovasti David Conner ja Canterburyn arkkipiispa Justin Welby

– Nopeasti muuttuvassa ja jatkuvasti levottomassa maailmassamme, hänen [kuningatar Elisabetin] rauhallinen ja arvokas läsnäolonsa antoi meille itsevarmuuden kohdata tuleva, kuten hän teki – rohkeudella ja toivolla, Conner sanoi.

Conner luki lisäksi ilmestyskirjasta psalmista 21 säkeet 1–7, jotka on luettu myös Elisabetin isovanhempien ja isän hautajaisissa.

18.19: Arkun päällä yhä lepäävät monarkian johtajan symbolit kruunu, valtikka ja valtakunnanomena otetaan pois arkulta ennen hautaamista. Elisabet haudataan viime vuonna menehtyneen puolisonsa prinssi Philipin viereen linnan muistokappelissa puoli kymmeneltä Suomen aikaa. Hautaan lasku toimitetaan yksityisin menoin.

18.14: Paljon Westminster Abbeyssä tänään pidettyä siunaustilaisuutta pienempi hautajaistilaisuus on alkanut Pyhän Yrjön kappelissa Windsorin linnassa. Kuoro säestää arkun kantamista. 

18.11: Kuningatar Elisabetin arkkua kannetaan kappeliin kuninkaallisen perheen jäsenten perässä. 

18.08: Hautajaisauto ja Elisabetin arkku on saapunut Pyhän Yrjön kappelille. 

18.03: Arkkua kuljetetaan yhä kohti kappelia säkkipillien säestäessä. 

17:59: Kuninkaallisen perheen jäsenet liittyvät jälleen surusaattueeseen kuningas Charlesin johdolla. 

17.57: Kuningatar Elisabetin arkku on saapunut Windsorin linnalle. Kuningas Charles ja muut kuninkaallisen perheen jäsenet ovat vastassa. 

17.56: Hautajaisseremonian oli tarkoitus alkaa kello 18 Pyhän Yrjön kappelissa, mutta vaikuttaa siltä että saattue on hieman aikataulusta myöhässä. 

17.45: Kuningattaren arkku saapuu Windsorin linnan porteista. 

17.40: Kuningattaren rakastamat corgit Muick ja Sandy pyörivät prinssi Andrew'n jaloissa linnan edustalla.

17.29: Pyhän Yrjön kappeliin on kerääntynyt hautajaisväkeä odottamaan hautajaisseremonian alkua. Kappeliin on saapunut muun muassa Britannian entinen pääministeri Tony Blair, nykyinen pääministeri Liz Truss sekä Uuden-Seelannin pääministeri Jacinda Ardern

17.17: Hautajaissaattue kulkee nyt pitkin Long Walkia. Kuningas ja muut perheenjäsenet liittyvät jälleen saattueeseen Windsorin linnassa. Arkku kannetaan Windsorin linnassa Pyhän Yrjön kappeliin.

17.06: Tuhannet ihmiset odottavat Elisabetin arkun saapumista Windsorin linnan edustalla. 

17.00: Jumalanpalvelus alkaa Windsorin linnassa Pyhän Yrjön kappelissa kello 18. Kappelissa on pidetty kaikkien kuninkaiden ja kuningattarien hautajaiset Kuningas Yrjö II:n kuoleman jälkeen vuodesta 1820 alkaen.

Kuningatar Elisabet haudataan kappeliin kello 21.30 edesmenneen aviomiehensä prinssi Philipin kanssa. Yksityistilaisuuteen osallistuu kuninkaallinen perhe, eikä sitä televisioida.

16.55: Kuningas Charles ja muut kuningasperheen jäsenet ovat saapuneet Windsorin linnaan. Surusaattue on yhä matkalla.

16.53: Hautajaissaattue lähestyy Windsorin linnaa. Saattuetta seuranneet ovat heitelleet kulkueen matkalle kukkakimppuja. 

16.17: Prinssi Williamin ja prinsessa Catherinen lapsista vain prinssi George ja prinsessa Charlotte osallistuivat kuningatar Elisabetin hautajaisiin. Prinssi Louis, 4, ei osallistunut kuningatar Elisabetin hautajaisiin, sillä William ja Kate katsoivat Louisin olleen liian nuori. 

16.10: Elisabetin arkun päällä nähty kirje oli kuningas Charlesin kirjoittama.

– Rakkaudella ja uskollisuudella muistaen, Charles R., kirjeessä luki. 

15.37: Ruumisauto on liikkeellä. Taustalla soi jälleen God Save the King. Arkku siirtyy seuraavaksi Windsorin linnaan, joka sijaitsee noin tunnin ajomatkan päässä.

Kuningas Charles ja muut kuninkaallisen perheen jäsenet seuraavat perässä. 

15.35: Kuningattaren arkku on nostettu Jaguar-merkkiseen ruumisautoon, jota kuningatar on itse ollut mukana suunnittelemassa. 

15.34: Kulkueen yli 140 merisotilasta marssii pois arkulta.

15.32: Elisabetin arkku nostetaan lavetilta. 

Kuningatar Elizabetin arkkuun ja arkun kuljetukseen käytettävään tykkilavettiin liittyy paljon historiaa – asiantuntija avaa taustat 3:17

Katso video: Kuningatar Elizabetin arkkuun ja arkun kuljetukseen käytettävään tykkilavettiin liittyy paljon historiaa – asiantuntija avaa taustat

15.30: Saattue on pysähtynyt. Elisabetin arkku nostetaan pian ruumisautoon. 

15.26: Arkun saattokulkue lähestyy Wellington Archia. Kulkue on ollut liikkeellä 45 minuutin ajan. 

15.15: Matka Buckinghamin palatsilta jatkuu Constitution Hilliä pitkin Wellington Arch -riemukaarelle. Matkaa on noin 800 metriä. 

15.08: Arkku ohittaa nyt Buckinghamin palatsin. Palatsin portit ovat auki. 

14.56: Hautajaissaattue etenee pitkin The Mall -katua, jota reunustavat vanhat puut sekä Elisabetin vanhempien, kuningas George VI:n ja kuningatar Elisabetin muistomerkki. 

14.56: Osa ihmisistä osoittaa suosiotaan taputtaen, kun kuningattaren arkku kulkee väkijoukon ohi.

Näin Kuningatar Elizabetin hautajaiset etenevät – paikalla lukuisia arvovieraita ja valtiojohtoa 7:40
Katso myös: Näin Kuningatar Elisabetin hautajaiset etenevät – paikalla lukuisia arvovieraita ja valtiojohtoa

14:53: Elisabet lasketaan hautaan puolisonsa ja vanhempiensa viereen illalla puoli kymmeneltä Suomen aikaa. Hautaan lasku toimitetaan yksityisin menoin.

14:47: Kun arkkusaatto pääsee Wellington Arch -riemukaarelle, arkku kuljetetaan autolla Windsorin linnaan. Linnan viereisessä Pyhän Yrjön kappelissa kuningattarelle viimeiset jäähyväisensä jättää kuninkaallisen perheen lisäksi noin 800 ihmistä, joihin lukeutuu muun muassa kuningattaren palvelusväki vuosien varrelta.

14:47: Hyde Parkissa ammutaan myös kunnialaukauksia minuutin välein saattueen matkan ajan.

14:44: Saattue on edennyt Buckinghamin palatsin luo. Se on Yhdistyneen kuningaskunnan monarkin virallinen asuinpaikka Lontoossa. 

14:43: Parlamenttitalon kuuluisa Big Ben -kello lyö joka minuutti hautajaiskulkueen loppuun saakka. 

14.37: Aurinko on alkanut paistaa, ja se kirkastaa saattueen kulkua. Ihmiset seuraavat arkun matkaa vakavina, mutta kännykkäkamerat käsissään.

14.31: Arkkua kuljettavat merisotilaat. Kulkueen kärjessä ovat Kanadan kuninkaalliset ratsupoliisit.

14.29: Hautajaisreitille on kerääntynyt valtava määrä ihmisiä. Väkijoukolle on rajattu oleskelupaikat hyvin tarkasti. Osa keskustaa on suljettu. 

14.28: Kuningattaren arkkua kuljetetaan 123 vuotta vanhalla tykkilavetilla. Sitä käytettiin ensin kuningatar Viktorian hautajaisissa vuonna 1901. Nyt on vuorossa seitsemäs seremonia. Kolmetonnista vankkuria vetää 98 merimiestä käsin, koska legendan mukaan Viktorian hautajaisissa hevoset pillastuivat.

14.22: Kuningattaren arkku on tuotu ulos kirkosta ja lavettia vedetään käsivoimin Lontoon kadulla. Kansalaiset seuraavat juhlallista hautajaiskulkuetta kadun varrella. 

14.05: Elisabetin arkkua kannetaan ulos Westminster Abbeystä. Kuningattaren arkku siirretään kävelykulkueessa muun muassa Buckingham Palacen ohi Wellington Arch -riemukaarelle.

Arkku nostetaan ruumisautoon kello 15. Riemukaarelta arkku kuljetetaan autokulkueessa Windsorin linnaan, joka sijaitsee noin 30 kilometrin päässä Lontoosta.

14.00: Kansallisen kahden minuutin hiljaisuuden jälkeen kirkossa ryhdytään vielä yhteislauluun. Kansallishymni God Save the King raikaa. 

13.56: Siunaustilaisuus on pian päättymässä. Kirkossa hiljennytään kahdeksi minuutiksi. 

13.54: Poliisi pyörtyi kesken jumalanpalveluksen. Hänet kannettiin kirkosta pois paareilla.

13:50 Kuningatar Elisabetin hautajaisia on keräännytty seuraamaan suorana eri puolilla maailmaa.

13.40: Kirkon johtavassa asemissa toimivat pitävät puheita. Kuningatarta kiitetään muiden muassa tämän viisaudesta, palveluksesta ja ahkeruudesta. 

13.35: Walesin prinsessa Catherinen koruvalinnalla on suuri symbolinen merkitys. Prinsessan kaulassa on sama helmikaulakoru, jota hän piti yllään myös prinssi Philipin hautajaisissa viime vuonna. Prinsessa Diana käytti samaa kaulakorua edustustehtävissään vuonna 1982. Koru on alun perin saatu lahjaksi Japanin hallitukselta.

Prinssi Harryn puoliso herttuatar Meghan puolestaan saapui Westminster Abbeyyn korvissaan Elisabetilta saamansa helmikorvakorut. Meghan sai korvakorut pian sen jälkeen, kun oli mennyt naimisiin prinssi Harryn kanssa vuonna 2018.

13.27: Canterburyn arkkipiispa Justin Welby jatkaa palvelusta muistopuheella. Hän on Englannin kirkon korkein johtaja. Canterburyn arkkipiispa toimittaa aina kuninkaallisen perheen julkiset kirkolliset toimitukset, kuten häät ja hautajaiset.

13.25: Vuorossa on jälleen koko kirkon yhteislaulu. Herra on minun paimeneni -virsi raikaa. Sama virsi kuultiin myös kuningatar Elisabetin häissä vuonna 1947.

13.22: Pääministeri Liz Truss puhuu. Hän lukee Johanneksen evankeliumia. 

13.15: Lähimpänä arkkua istuu kuningattaren perhe. Prinssi George puhkesi itkuun. Myös kuningas Charlesin kerrotaan pyyhkineen kyyneleitä kasvoiltaan.

13.13: Kansainyhteisön pääsihteeri Patricia Scotland lukee seurakunnalle Raamatusta otteen. 

13.08: Westminsterin tuomiorovasti David Hoyle aloittaa. Hän kertoo yleisölle, kuinka kuningatar Elisabet vihittiin samassa Westminster Abberyn kirkossa ja myös kruunattiin siellä kuningattareksi. 

13.05: 2 000 vierasta on noussut seisomaan ja kuoron laulu raikaa kirkossa. Arkun perässä kulkevat kuningatar Elisabetin perheenjäsenet. 

Arkun päällä lepäävät kruununkalleudet eli kruunu, valtikka ja valtakunnanomena. 

12.57: Kuningattaren arkku kannetaan sisälle Westminster Abbeyn kirkkoon. 

12.49: Kuningattaren arkku on kannettu ulos Westminster Hallista. Se siirretään nyt Westminster Abbeyyn. 

Kuningatar Elisabetin arkkua vedetään hautajaissaatossa käsin 123-vuotiaalla tykinlavetilla. Arkkua vetää 142 merisotilasta.

Siunaustilaisuus alkaa klo 13. Tilaisuuteen osallistuu arviolta 2 000 ihmistä, joista 500 on arvovaltaisia kutsuvieraita ympäri maailmaa.

12.35: Tuhannet ihmiset seuraavat päivän kulkua Lontoon kaduilla. 

Kuningattaren arkku siirretään Westminster Hallista Westminster Abbeyyn klo 12.44. 

12.10: Presidentti Joe Biden on saapunut puolisonsa Jill Bidenin kanssa Westminster Abbeyyn.

Brittimedia Daily Mail kertoi Yhdysvaltain presidenttiparin juuttuneen ruuhkaan tuhansien ja tuhansien ihmisten seuratessa päivän kulkua Lontoon kaduilla. 

Suomea edustavat tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja hänen puolisonsa Jenni Haukio.

12.00: MTV Uutiset Liven pitkää erikoislähetystä voit seurata tästä linkistä. Vieraina ovat muun muassa kuninkaallisasiantuntija Satu Jaatinen ja kehonkielen asiantuntija Sami Sallinen. Lisäksi toimittajamme Aino Haili raportoi Lontoosta suorana. 

Katso videolta: Vieraat saapuvat Westminister Abbeyhin Kuningatar Elizabethin siunaustilaisuuteen

11.50: Tervetuloa mukaan seuraamaan kuningatar Elisabetin hautajaisten tärkeimpiä hetkiä. Toimittajana mukananne päivässä on Lala Ylitalo

Siunajaistilaisuuteen on aikaa vielä yli tunti, mutta useat vieraat ovat saapuneet jo paikalle Westminster Abbeyn kirkkoon. Elisabetin arkku siirretään paikalle hieman ennen klo 13. 

Kuningatar Elisabetin hautajaiset MTV Uutisissa 19.9.

MTV Uutiset seuraa hautajaisia kaikissa uutisohjelmissaan.

Uutisaamu klo 6.45 ja 9.18
Britannia valmistautuu hyvästelemään kuningattaren. 

Britannia hyvästelee kuningatar Elisabetin tänään 9:19

Katso video: Mikä teki Elisabetin valtakaudesta historiallisen – Lontoossa haastattelussa toimittaja Markus Hippi

MTV Uutiset Live klo 9.45
Tunnelmia Lontoosta. Vieraana myös Suomen entinen Lontoon-suurlähettiläs Jaakko Laajava.

Millainen oli kuningatar Elisabetin valtakausi – haastattelussa Suomen entinen Lontoon-suurlähettiläs Jaakko Laajava 27:24

Katso video: Britannia valmistautuu hautajaisiin – mikä teki kuningaskunnasta mahtavan?

MTV Uutiset Live klo 12
Kello 12 alkavan erikoislähetyksen vieraina ovat muun muassa kuninkaallisasiantuntija Satu Jaatinen ja kehonkielen asiantuntija Sami Sallinen. Lisäksi toimittajamme Aino Haili raportoi Lontoosta suorana. 

Viiden jälkeen klo 17.30

Entinen Lontoon-suurlähettiläs Pertti Salolainen muistelee tapaamisiaan kuningattaren kanssa. 

Seitsemän ja Kymmenen uutisissa historiallisen päivän merkittävimmät hetket.

Lue myös:

  Uusimmat