Heidät kaikki nähdään kuningatar Elisabetin hautajaisissa – mittava vieraslista julki

2:59
Kuningatar Elisabetin arkulle on kymmenien tuntien jono – kansa haluaa jättää hyvästit rakastetulle monarkille

Kuningattaren hautajaisten vieraslista on ennennäkemätön.

Kuningatar Elisabetin hautajaiset järjestetään maanantaina 19. syyskuuta Westminster Abbeyssa. Tilaisuuteen odotetaan osallistuvan jopa 500 kutsuvierasta ympäri maailmaa ja kutsuttujen lista on ennennäkemätön. Hautajaisista on tulossa yksi suurimmista kuninkaallisten ja poliitikkojen kokoontumisista vuosikymmeniin, kertoo BBC.

BBC:n mukaan Euroopan kuninkaallisista hautajaisiin osallistuvat Belgian kuningas Philippe ja kuningatar Mathilde, Hollannin kuningas Willem-Alexander, sekä kuningatar Maxima. Myös kuningas Willem-Alexanderin äiti prinsessa Beatrix on kutsuttujen listalla. Monacon ruhtinaspari on myös vastaanottanut kutsun.

Niin ikään Espanjan kuningas Felipe vaimonsa kuningatar Letizian kanssa osallistuu hautajaisiin. Pohjoismaiden kuninkaallisista hautajaisiin osallistuvat Norjan kuningas Harald ja kuningatar Sonja, Tanskan kuningatar Margareeta, sekä Ruotsin kuningas Kaarle Kustaa ja kuningatar Silvia.

Valkoinen talo on vahvistanut, että Yhdysvaltain presidentti Joe Biden vaimonsa Jill Bidenin kanssa osallistuvat tilaisuuteen. On myös puhuttu, että yhdysvaltain entinen presidentti Barack Obama saapuisi vaimonsa Michelle Obaman kanssa. Hautajaisiin odotetaan myös Ranskan presidentti Emmanuel Macronia, Etelä-Korean presidentti Yoon Suk-Yeolia sekä Brasilian presidentti Jair Bolsonaroa. Presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio nähdään niin ikään tilaisuudessa.

Paikalle odotetaan myös johtajia kaikista kansainyhteisöistä, jonka johtajana kuningatar Elisabet toimi hallituskautensa ajan. Muun muassa Irlannin, Australian, Uuden-Seelannin ja Kanadan pääministerit ovat vahvistaneet kutsunsa. Myös Euroopan komission puheenjohtaja Ursula Von der Leyen osallistuu tilaisuuteen.

BBC: mukaan kutsuttujen joukossa ei ole Syyrian, Venezuelan, Afganistanin edustajia. Myöskään Venäjältä, Valko-Venäjältä ja Myanmarista ei ole kutsuttu ketään.

Kuningatar Elisabetin hautajaiset järjestetään maanantaina 19. syyskuuta Lontoon Westminster Abbeyssa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja