MTV Uutiset Lontoossa: Todistin tänään jotain sellaista, mitä en ole koskaan aikaisemmin kokenut ja tuskin koskaan tulen kokemaan

4:17
Näin Lontoo hiljentyi seuraamaan kuningatar Elisabet II:n hautajaissaattuetta

Britanniassa on hiljennytty seuraamaan kuningatar Elisabet II:n hautajaisia. MTV Uutisten toimittaja kertoo poikkeuksellisesta tunnelmasta miljoonakaupunki Lontoon sydämessä hautajaisten aikana.

Kuningatar Elisabet matkasi tänään viimeiseen leposijaansa Windsorin linnan Pyhän Yrjön kappeliin satojen tuhansien ihmisten seuratessa matkaa kirkossa ja Lontoossa katujen varsilla.

Kuningattaren viimeinen arkkusaatto yleisön edessä kulki Windsorin linnalle johtavaa Long Walk -nimistä suoraa tietä pitkin, jonka yleisölle varatut seuraamispaikat olivat ääriään myöten täynnä.

MTV Uutisten toimittaja Aino Haili seurasi hautajaispäivää Lontoossa Hyde Parkin puiston kulmilla. 

Puistossa oli Hailin arvioin mukaan noin 150 000 muuta ihmistä.

– Todistin tänään jotain sellaista, mitä en ole koskaan aikaisemmin kokenut ja tuskin koskaan tulen kokemaan, Haili kertoo. 

– Siunaustilaisuuden aikana tuntui siltä, kuin koko Hyde Park ja ihmiset siellä olisivat olleet jatke Westminster Abbeyn jumalanpalvelukselle ja siunaustilaisuudelle. Kun Westminister Abbeyssä kutsuvieraat nousivat ylös penkeistään, niin tekivät myös ihmiset Hyde Parkissa. Kun laulettiin kansallislaulu God Save The Queen, niin laulettiin myös Hyde Parkissa.

Tunnelma oli Hailin mukaan puistossa ja kaduilla erittäin kunnioittava ja hyvin surumielinen.

– Kun arkkua lähdettiin Westminster Abbeyssä kuljettamaan alttaria kohti, koko puiston täytti niin syvä hiljaisuus ja niin syvä kunnioitus ja rakkaus pitkäaikaista kuningatarta kohtaan, että se kosketti kyllä itseäkin syvältä.  

Kuningatar Elisabet lasketaan hautaan Pyhän Yrjön kappelin sisällä sijaitsevaan Yrjö VI:nnen muistokappeliin puolisonsa ja vanhempiensa viereen tänään illalla puoli kymmeneltä Suomen aikaa.

Hautaanlasku toimitetaan yksityisin menoin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja