Mainos

Kuljettaja soitti äänitorvea ja sitten rysähti – Salon turmajunan matkustaja MTV:lle: "Osasin odottaa törmäystä"

0:17

Salon turmajunassa ollut matkustaja kertoo MTV Uutisille, että hän osasi odottaa törmäystä, kun veturinkuljettaja soitti junan äänitorvea varoittaakseen junan eteen pudonnutta autoa.

Yllä olevalla videolla on kuvia turmapaikalta. Yksi ihminen kuoli, kun henkilöauto putosi sillalta junan alle.

Hieman aamukahdeksan jälkeen Salon turmajunassa matkustajana ollut henkilö havahtui veturinkuljettajan pillinvihellykseen. Samalla hetkellä alkoi jarrutus.

– Kuljettaja puhalsi pilliin, jolloin osasin odottaa törmäystä. Arvelin, että se on hirvi, koska niitä siinä on ollut, nimettömänä pysyttelevä matkustaja kertoo MTV Uutisille.

Tömähdys ja pölypilvi

Kuului tömähdys ja matkustaja näki pölypilven. Hän istui junan ensimmäisessä vaunussa, mutta ei nähnyt itse autoa tai onnettomuutta. Lopulta juna pysähtyi kokonaan ja henkilökunta kuulutti ja kertoi, mitä oli juuri tapahtunut.

– Pian tuli pelastuslaitos paikalle, ikkunasta näin myös poliisia ja ambulanssia. Henkilökunta toki alkoi myös heti selvittää tilannetta. He kertoivat matkustajille, mitä on tapahtunut ja mitä tehdään.

Tunnelma pysyi rauhallisena

Matkustajan mukaan tunnelma junassa pysyi koko ajan rauhallisena.

– Kun henkilökunta kertoo asiallisesti, se auttaa aina tilanteessa. He alkoivat järjestelmään lentokentälle menijöille kuljetuksia ja muuta sellaista. Kyllä VR osaa hyvin hoitaa nämä asiat, matkustaja kiittelee junan henkilökunnan toimintaa.

Juttua muokattu 9.6 klo 14.46: Artikkelin tekstissä ja otsikossa veturinkuljettajan kerrottiin puhaltaneen pilliin, vaikka hän soitti junan äänitorvea.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.