Kukka-asetelmat pääsiäispöytään: 5 ihanaa vinkkiä!

Tulevana viikonloppuna juhlitaan pääsiäistä. Kata pääsiäispöytäsi juhlavaksi ja kruunaa se keväisellä kukka-asetelmalla.

Viisi vinkkiä joilla saat pääsiäispöytäsi kukkimaan!

1. Rairuoholla raikkautta ruokapöytään

Koristele laakeaan kulhoon tai tarjottimelle kasvatettu rairuoho värikkäillä koristemunilla. Leikkaa narsisseista tai tulppaaneista irti 5-7 kukintoa, ja asettele ne rairuohon joukkoon. Keväisen raikas ja leikkisä kukka-asetelma pääsiäispöytään on valmis!

2. Herkät pionit henkivät ylellisyyttä

Vaaleanpunaiset pionit huokuvat herkkää keväistä raikkautta ja tuovat ylellistä tunnelmaa pääsiäispöytään. Osta kolmesta viiteen pionia ja asettele ne yhteen tai useampaan maljakkoon. Mikäli pöytäsi on pienikokoinen tai malliltaan pyöreä, leikkaa pionin varsia hieman, ja aseta kaikki pionit tiiviiksi kimpuksi yhteen matalahkoon vaasiin keskelle pöytää. Mikäli pöytäsi puolestaan on pitkä ja suorakulmion muotoinen, leikkaa pionit lyhyiksi ja asettele ne yksittäin pieniin vesilaseihin tai maljakoihin koko pöydän pituudelle.

3. Yhdistä leikkokukat pajunoksiin

Aseta suurikokoiseen maljakkoon kimppu keltaisia tulppaaneita, vaaleanpunaisia neilikoita ja pajun- tai koivunoksia. Asettele kukat ja pajunoksat sikin sokin maljakkoon, ja anna niiden piristää pääsiäispöytääsi värikkyydellään.

4. Kallaliljoilla simppeliä tyylikkyyttä

Osta valkoisia tai keltaisia kallaliljoja. Aseta kallaliljat yksittäin kauniisiin läpinäkyviin lasipulloihin, kapeisiin maljakoihin tai kuohuviinilaseihin. Kallaliljat sopivat moderniin, ja klassisen minimalistiseen pääsiäispöytään. Ylväät ja pitkävartiset kallaliljat tuovat ryhtiä kattaukseen kuin kattaukseen.

5. Narsissi kohtaa liljan

Leikkaa ruukkunarsissista irti 5-7 kukkaa varsineen ja aseta ne normaalikokoiseen kukkamaljakkoon. Aseta narsissien seuraksi kolme valkoista liljaa, joiden varret on lyhennetty samanpituisiksi narsissien kanssa. Asettele kukat sekaisin maljakkoon ja aseta maljakko pääsiäispöydän keskelle kattauksen katseenvangitsijaksi.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja