Kuka voitti ja kuka hävisi suuressa EU-diilissä? Katso Pöllöraadin ruodinta: "On hyvä keskustella siitä, mitä me oikeastaan hyödymme Euroopan unionista"

9:21
Pöllöraadissa keskusteltiin myös Tynkkysen kantelun jälkeensä jättämästä kiivaasta tviittailusta ja perussuomalaisten kritiikistä EU-neuvottelujen lopputulemaa kohtaan.

Pitkäksi venähtäneessä EU-huippukokousessa, jossa neuvoteltiin seitsenvuotisesta budjetista ja elpymispaketista, saavutettiin sopu tiistaina. MTV:n Uutisaamun Pöllöraadissa ruodittiin neuvottelutuloksia Suomen kannalta.

Suomi arvioi EU-maksujensa nousevan tulevalla budjettikaudella noin sadalla miljoonalla eurolla vuodessa. Seitsenvuotinen budjetti on kaikkiaan arvoltaan 1074 miljardia euroa.

– Suomessa tarvittaisiin enemmän tutkimustietoa siitä, saammeko rahoille vastinetta. Nämä EU:n haitat ja hyödyt pitäisi punnita, että missä oikeasti nyt mennään, pohtii MTV:n politiikan toimittaja Ossi Rajala.

–  On hyvä keskustella siitä, mitä me oikeastaan hyödymme Euroopan unionista. Se ei olekaan pelkästään matematiikka, että paljonko maksamme ja paljonko saamme. Oikeasti kaikki saamme todella paljon kilpailukyvystä, sanoo Kulta ry:n pääsihteeri Rosa Meriläinen.

"Torjuntavoitto"

Suomi sijoittaa 750 miljardin euron elpymispakettiin yli kuusi miljardia ja saa siitä tukina tai lainoina noin kolme miljardia. Tämän lisäksi Suomi saa puoli miljardia maaseutu- ja aluekehitystä varten.

–  Keskusta on yksi Euroopan mahtipuolueita, mainio tulos, naurahtaa Iltalehden politiikan toimittaja Tommi Parkkonen

– Tosin siinäkin täytyy muistaa, että vaikka kuinka Suomen hallitus on hehkuttanut sitä, että maatalouteen ja maaseutuun ja Itä- ja Pohjois-Suomeen saadaan puoli miljardia lisää, niin se ei ole yhtään mitään lisää, vaan Suomi sai vain torpattua aikaisemmat Euroopan neuvoston leikkaustoiveet. Ei sieltä mitään lisää tule, mutta sellainen torjuntavoitto, Parkkonen toteaa.

Koko keskustelun näet artikkelin yllä olevalta videolta.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja