Mainos

Kuinka tulla miljonääriksi? Näin rikastut, lue vinkit

Kuinka tulla miljonääriksi? -dokumentissa selvitetään, miten yrittäjyydellä päädytään miljonääriksi.

AVA Dokumentissa Britannian Leijonan kita -sarjasta tuttu PeterJones selvittää, miten yrittäjyydellä päädytään miljonääriksi. Hän menee pintaa syvemmälle kahden menestyneen brittibisnesvaikuttajan, RichardReedin ja MichelleMonen maailmaan.

Peter Jones

Peter Jonesilla on takanaan värikäs yritysmenneisyys: mies on valmistanut tietokoneita, pitänyt Tom Cruisen Cocktail-elokuvasta inspiraationsa saanutta baaria ja myynyt viiniä ja shampanjaa netissä. Jonesin perustama Phones International Group -firma tuotti toisena vuonna jo 44 miljoonaa puntaa. Miehellä on myös televisiotuotantoyritys Peter Jones TV.

Jonesin arvo oli vuonna 2012 Sunday Timesin rikkaimpien listauksessa 367 miljoonaa puntaa.

– Tunne päämääräsi ja tee työtä sen eteen, Jones neuvoo aloittelevia yrityksiä.

Päämäärän täytyy olla selkeä ja ytimekäs. Jonesin mukaan on tärkeää olla liioittelematta oman tuotteen tai keksinnön mahdollisuuksia.

– Usko itseesi, älä koskaan anna periksi ja hoida yritystäsi intohimolla ja innokkuudella.

Richard Reed

Richard Reed on muun muassa smoothie-juomia valmistavan Innocent Drinks -brändin toinen perustaja. Miehen yritys tuotti aluksi 400 000 puntaa vuodessa, mutta vuonna 2011 tuottoa tuli jo 165 miljoonaa vuodessa.

– Hyvät päätökset, kova työtahti ja suuret määrät onnekkaita sattumia, mies listaa menestyksensä avaimiksi.

– Jos haluat onnistua bisneksessä, tuotteesi täytyy olla kilpailijan tuotetta parempi tavalla, jolla on merkitystä kuluttajalle. Sen täytyy maistua paremmalta ja olla terveellisempi.

Miehen mukaan myös arvot ovat tärkeitä; hän haluaa myös ajatella firmaansa joukkona valistuneita kuluttajia. Työntekijät saavat ilmaisen aamupalan, stipendejä ja osan voitoista.

Michelle Mone

Michelle Mone perusti JM International Ltd:n vuonna 1996. Mone suunnitteli aivan uudenlaiset rintaliivit. Esimerkiksi näyttelijä JuliaRoberts käytti Monen Ultimo OMG -rintaliivejä Erin Brockovich -elokuvassa.

Vuonna 2000 Mone voitti World Young Business Achiever Awardin, ja vuonna 2011 hänen arvonsa oli 39 miljoonaa puntaa.

– Tunne tuotteesi läpikotaisin. Valmistele yrityssuunnitelma ja hanki tarvittava rahoitus ennen kuin aloitat, Mone neuvoo yrittäjiä.

– Keskity tavoitteeseesi, pysy päättäväisenä äläkä päästä maalia silmistäsi. Hanki itsellesi mentori, joka kuuntelee ja toimii.

su 10.3.2013 klo 18.00


AVA on myös Twitterissä! Käyttämällä twiitissäsi hashtagia #avatv viestisi voi päästä telkkariin.


AVA/Maria Aarnio

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja