Kuinka tulla miljonääriksi? Näin rikastut, lue vinkit

Kuinka tulla miljonääriksi? -dokumentissa selvitetään, miten yrittäjyydellä päädytään miljonääriksi.

AVA Dokumentissa Britannian Leijonan kita -sarjasta tuttu PeterJones selvittää, miten yrittäjyydellä päädytään miljonääriksi. Hän menee pintaa syvemmälle kahden menestyneen brittibisnesvaikuttajan, RichardReedin ja MichelleMonen maailmaan.

Peter Jones

Peter Jonesilla on takanaan värikäs yritysmenneisyys: mies on valmistanut tietokoneita, pitänyt Tom Cruisen Cocktail-elokuvasta inspiraationsa saanutta baaria ja myynyt viiniä ja shampanjaa netissä. Jonesin perustama Phones International Group -firma tuotti toisena vuonna jo 44 miljoonaa puntaa. Miehellä on myös televisiotuotantoyritys Peter Jones TV.

Jonesin arvo oli vuonna 2012 Sunday Timesin rikkaimpien listauksessa 367 miljoonaa puntaa.

– Tunne päämääräsi ja tee työtä sen eteen, Jones neuvoo aloittelevia yrityksiä.

Päämäärän täytyy olla selkeä ja ytimekäs. Jonesin mukaan on tärkeää olla liioittelematta oman tuotteen tai keksinnön mahdollisuuksia.

– Usko itseesi, älä koskaan anna periksi ja hoida yritystäsi intohimolla ja innokkuudella.

Richard Reed

Richard Reed on muun muassa smoothie-juomia valmistavan Innocent Drinks -brändin toinen perustaja. Miehen yritys tuotti aluksi 400 000 puntaa vuodessa, mutta vuonna 2011 tuottoa tuli jo 165 miljoonaa vuodessa.

– Hyvät päätökset, kova työtahti ja suuret määrät onnekkaita sattumia, mies listaa menestyksensä avaimiksi.

– Jos haluat onnistua bisneksessä, tuotteesi täytyy olla kilpailijan tuotetta parempi tavalla, jolla on merkitystä kuluttajalle. Sen täytyy maistua paremmalta ja olla terveellisempi.

Miehen mukaan myös arvot ovat tärkeitä; hän haluaa myös ajatella firmaansa joukkona valistuneita kuluttajia. Työntekijät saavat ilmaisen aamupalan, stipendejä ja osan voitoista.

Michelle Mone

Michelle Mone perusti JM International Ltd:n vuonna 1996. Mone suunnitteli aivan uudenlaiset rintaliivit. Esimerkiksi näyttelijä JuliaRoberts käytti Monen Ultimo OMG -rintaliivejä Erin Brockovich -elokuvassa.

Vuonna 2000 Mone voitti World Young Business Achiever Awardin, ja vuonna 2011 hänen arvonsa oli 39 miljoonaa puntaa.

– Tunne tuotteesi läpikotaisin. Valmistele yrityssuunnitelma ja hanki tarvittava rahoitus ennen kuin aloitat, Mone neuvoo yrittäjiä.

– Keskity tavoitteeseesi, pysy päättäväisenä äläkä päästä maalia silmistäsi. Hanki itsellesi mentori, joka kuuntelee ja toimii.

su 10.3.2013 klo 18.00


AVA on myös Twitterissä! Käyttämällä twiitissäsi hashtagia #avatv viestisi voi päästä telkkariin.


AVA/Maria Aarnio

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja