Mainos

Kuinka paljon miehen pituudella on väliä naisille?

Kuusi 25–30-vuotiasta naista antoi mielipiteensä Helmelle. Pituus ei ole olennaisin asia miehessä, mutta harva toivoo itseään lyhyempää miestä.

Psykologit Cindy Meston ja David Buston väittävät kirjassaan "Why Women Have Sex", että miehen pituus on selkein fyysinen ominaisuus, johon naiset kiinnittävät huomiota. Heidän mukaansa 80 prosenttia naisista haluaa miehen, joka on yli 180 senttimetriä pitkä. Tuoreiden tutkimusten mukaan suomalaismiehen keskipituus on nykyisin 181 senttimetriä.

Helmi tiedusteli kuudelta tavalliselta, suomalaiselta 25–30-vuotiaalta naiselta, kuinka paljon miehen pituudella on heille väliä. Vastausten perusteella nämä naiset eivät ole yhtä selkeästi pitkien miesten perään kuin amerikkalaispsykologien tutkimus antaa olettaa. Osalle miehen pituus on tärkeämpi asia kuin toisille.

Olennaisempaa on, että mies on vähintään samankokoinen kuin nainen tai mielellään edes hiukan pidempi. Ja kaikista olennaisinta on, että mies herättää oikeanlaisia tunteita.

Onko miehen pituudella väliä?

Reetta, 28: On ja ei. Olen itse lyhyt, joten miehen ei pidä olla pitkä. Itseäni lyhyempää miestä en kuitenkaan kelpuuttaisi. Tosin harva mies on lyhyempi kuin minä. Itse asiassa pidän tällä hetkellä enemmän keskimittaisista miehistä kuin pitkistä, sillä itseni kanssa samoissa pituuksissa olevaa miestä on helpompi halailla. Yksi toivomus minulla kuitenkin on: jos mies on lyhyt, hänellä pitää olla edes vähän lihaksia, niin että erottaa, kumpi suhteessa onkaan se mies ja kumpi nainen.

Olen myös tapaillut yli kaksimetristä miestä, ja se oli välillä jopa huvittavaa. Läheisyydenosoitukset ja seksikin olivat jotenkin hankalia.

Anna, 25: Pituudella ei ole väliä vähäisimmässäkään määrin. En ole koskaan tajunnut naisia, jotka eivät missään nimessä koskaan voisi seurustella lyhyemmän miehen kanssa. Eihän se pituus ole kuin yksi piirre ihmisessä, eikä edes kovin merkityksellinen.

Maiju, 28: Itse olen pitkä nainen (180 cm) enkä mikään ihan laiheliinikaan, joten ideaalina poikaystävänä olen aina pitänyt itseäni pidempää ja isompaa miestä. Osa entisistä poikaystävistäni on ollut pidempiä, mutta olen myös rakastunut itseäni huomattavasti lyhyempään mieheen. Rakastumisvaiheessa hänen pituudellaan ei ollut väliä, mutta myöhemmin tunsin itseni aina isoksi ja kömpelöksi hänen rinnallaan. Nykyinen kumppanini on minua ehkä pari senttiä lyhyempi, mutta se ei haittaa minua. Itse asiassa en edes tajunnut suhteen alkuvaiheessa, että mies oli minua lyhyempi, rakkaus kai sokaisi ja hyvä niin. Että niin paljon on pituudella väliä silloin, kun on tosi rakkaus kyseessä!

Lotta, 27: Pituudella ei oikeastaan ole hirveästi väliä, sillä olen itse niin lyhyt, 155 senttimetriä. Jostain kumman syystä tuntuu siltä, että pitkät miehet olisivat lyhyiden perään…?

Minttu, 25: Miehen pituudella on ehdottomasti väliä. Olen 171 senttimetriä pitkä, joten moni mies on onneksi ainakin samanpituinen. Liian pitkäkään ei saa olla. Näyttää hölmöltä, jos mies on kaksimetrinen, joka on mielestäni yhtä huono juttu kuin jos mies olisi liian lyhyt. Liian lyhyen miehen kanssa on ärsyttävää kulkea, varsinkin jos käyttää korkkareita, jolloin pituusero korostuu entisestään. Liian lyhyt mies saa minut tuntemaan itseni liian isoksi naiseksi. Ja onhan se hölmön näköistä, jos miehen kasvot olisivat omien rintojeni korkeudella.

Sanni, 30: En koe lyhyisiin miehiin vetovoimaa, joten lähden tekemään tuttavuutta mieluummin pitkien miesten kanssa. Voisin varmasti silti tapailla lyhyehköä miestä, jos miehen persoonallisuus osoittautuu erityisen miellyttäväksi.

Mikä pitkissä miehissä kiehtoo?

Reetta: Pitkä mies on usein komea ja miehekäs, mutta jätän todella pitkät miehet suosiolla pitkille naisille!

Maiju: Pitkä mies saa minut naisena tuntemaan hennoksi neidoksi, jonka mies voi kantaa romanttisesti kynnyksen yli. Hah, eli siis olen itsevarmempi minua pidemmän miehen seurassa enkä tunne oloani "liian isoksi" nykynaisen muottiin. Mutta kuten jo mainitsin, ei pituudella ole jossain vaiheessa enää mitään väliä ja tunnen oloni hyväksi siinä seurassa, jossa minua arvostetaan, rakastetaan ja kuunnellaan.

Minttu: Katson kyllä miehen pituutta, mutta raja on tosiaan se, että miehen täytyisi olla korkkareiden koron mitan verran minua pidempi. Mitään pakkomiellettä minulla ei ole miehen pituuden suhteen. Olen seurustellut vuosia miehen kanssa, joka oli vain kaksi senttiä minua pidempi eli minua lyhyempi, jos halusin laittaa jalkaani jotain muuta kuin matalapohjaiset kengät. Kun toiseen tutustuu, pituus varmasti menettää merkityksensä. Ensivaikutelman luomisessa on tietysti miinusta, jos mies on lyhyt. Yli 180 senttiset miehet, joilla on lihaksia, ovat ihania! Mutta ei saa olla liian pitkä!

Sanni: Pitkissä miehissä viehättää miehisyys. Tiedän, että jos kävelen pimeällä kadulla hänen kanssaan, olen turvassa. Myös evoluutioteorialla on varmasti osansa. Naisethan haluavat, parhaat mahdolliset geenit omaavan miehen. Pitkissä miehissä korostuu miehisyys ja testosteroni.

Minkä pituinen mies on liian lyhyt?

Reetta: Itseäni lyhyempää (163 cm) miestä en kelpuuttaisi. Ja kyllä viehättävän miehen täytyy olla mielestäni kuitenkin se 170 cm.

Anna: Itse olen yli 170 senttiä pitkä, joten ehkä 140-150 -senttinen mies tuntuisi hassulta. Ainakin halailu olisi hankalaa. Toisaalta, ei sekään mikään este olisi, jos oikein tykkää!

Maiju: Omasta pilvenpiirtäjähorisontista katsottuna 170 cm on ehkä jo sellainen mitta, etten miehestä kiinnostu ellen häntä tunne.

Lotta: Kyllä se tuntuisi ehkä hieman oudolta, jos olisin miestä pidempi esimerkiksi korkkarit jalassa, mutta mies olisi siinä vaiheessa puolitoistametriä hattu päässä!

Minttu: Lyhyenä pidän miestä, joka on lyhyempi kuin minä. Ja tietysti miehiä, jotka ovat kaikkien mielestä lyhyitä eli jotain 160 senttisiä.

Sanni: Liian lyhyt mies on alle 180 cm.

Koonnut: MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.