Kuinka miestä kannattaa lähestyä työpaikalla? Miehet vastaavat

Kuinka kiinnostavaa miestä tulisi lähestyä työpaikalla ilman, että siitä seuraisi jatkossa kiusallisia tilanteita? MTV Lifestyle otti selvää.

”Olen kiinnostunut hieman itseäni vanhemmasta miehestä, joka on töissä samassa yrityksessä kuin minä. En kuitenkaan haluaisi marssia hänen luokseen ja kysyä häntä ulos tms, sillä ilmapiiri saattaisi olla kiusallinen pakkien jälkeen. Mikä olisi riittävän selkeä tapa ilmaista kiinnostukseni hänelle? Haluaisitteko te miehet naisen lähestyvän teitä työpaikalla, jos kiinnostus olisi molemminpuolista? Kiitos jo etukäteen!” nimimerkki Ann-Marie kyselee tällä viikolla.

Näin miesraati vastasi:

”Mikä estää naista tekemästä aloitetta? Se, kun ei ole ainoastaan miehen tehtävä. Eli jos nainen on kiinnostunut miehestä niin rohkeasti vain tekemään aloitetta. Ei se ilmapiiri siitä mihinkään muutu, vaikka tulisikin pakit. Sen sijaan, että flirttailisit ja toivoisit hänen lukevan ajatuksesi (kumpikaan sukupuoli ei kykene tähän) niin avaa suusi ja pyydä häntä suoraan ulos. Ei se sen kummoisempaa ole. Ainakin itse arvostan, jos nainen uskaltaa tehdä aloitteen. Jos kiinnostus on molemminpuoleista niin kiinnostun hänestä enemmän. Et menetä mitään, mutta voit saada enemmän.”
– Mies, 33, sinkku

"Malta pikkujouluihin. Lähentely ja sekoilu on helpompi pistää kännin piikkiin."
– Mies, 36, naimisissa

"Naisen pitää aina lähestyä miestä suoraan, ei kierrellen ja kaarrellen sillä usein mies ei edes tajua että nainen yrittää iskeä. Mies ei myöskään koe näitä tilanteita kiusallisina vaikka ei kiinnostuisikaan toisesta osapuolesta. Suoraan asiaan siis!"
– Mies, 41, naimisissa

"No jos kiinnostus on molemminpuolista, niin ei sillä paikalla ole väliä, mutta jos on epävarma toisen tunteista niin nykypäivänä esim. facebook on aika kätevä tapa lähestyä suht hienovaraisesti. Eli ensin vaikka pyytää facebookissa miestä kaveriksi ja sitten alkaa pikku hiljaa siellä keskustella siihen malliin, että mies ymmärtää kiinnostuksesi. Jos mies ei ole facebookissa niin sitten voi vaikka työpaikalla mennä yhtäaikaa kahville/tauolle, jossa voi alkaa tuttavalliseen sävyyn keskustella. Puhuu ensin vaikka perhetaustoista, että saa selville seurusteleeko mies. Jos seurustelee, niin se voi olla jo sitten melko iso riski alkaa sen enempää lähestymään, mutta jos ei, niin puhuu vaikka harrastuksista, että mitä tekee vapaa-ajalla ja koettaa sieltä löytää jotain yhtäläisyyksiä, jos vaikka pyytää miestä lenkkikaveriksi, biljardia pelaamaan tai keilaamaan. Se ei ole vielä niin läpinäkyvä kuin suoraan kahville pyytäminen. Jos mies on kiinnostunut, niin kyllä hän jo noista vinkeistä alkaa tajuta."
– Mies, 36, naimisissa

”Tietenkin haluaisin lähestyttävän, mutta vain jos kiinnostus olisi molemmanpuoleista. Sitähän ei voi varmuudella tietää onko tunne molemminpuolista. Omat kokemukseni työpaikkaromansseista ovat hieman kaksijakoiset, minulla on ollut niin hauska seksisuhde alaisen kanssa, kuin myös vakavampi ihastuminen tai ns. ”juttu”, joka päättyi huonommin. Seuraavan liikkeesi tulisi olla tutustua rauhassa ja kunnolla kohteeseen paljastamatta avoimesti korttejasi. Pyydä lounaalle, ”ajaudu” samaan seuraan, ehdota perjantaina after work -drinkkejä isommalla porukalla. Näin pääset selvittämään, onko tunne molemminpuolinen – jos ei ole, sinun tulee vetäytyä. Jos hän on myös kiinnostunut sinusta, asiat menevät eteenpäin omalla painollaan.”
– Mies, 35, avoliitossa

”Hei Ann-Marie,
Tietysti miehet haluavat että heitä lähestytään, työpaikallakin, mutta eivät tietenkään toivo tätä ihan kaikilta, joten voi olla kiusallistakin kun ”kimppuun käydessä” (esim. kopiokonehuoneessa) ei päästä toivottuun lopputulokseen. Yritä vaikka päätyä keskustelemaan hänen kanssaan jostain aiheesta/ongelmasta ja ilmoita, että mielellään kuulisit tästä asiasta lisää. Aihe voi olla vaikka joku paikka, elokuva tms. jossa haluisit käydä, mutta et tiedä ketä pyytäisit mukaan. Näin voit ”puolihuolimattomasti” juksaamalla pyytää häntä ulos paljastamatta kiinnostustasi liikaa. Voit tietysti myös kysyä jotain toista työkaveriasi vaivihkaa tiedustelemaan kiinnostusasiasta, mutta tällaisten agenttien käyttö on hankalaa, sillä usein paljastavat liikaa. Firman pikkujoulut kannattaa myös hyödyntää, sillä jos käy niin huonosti, että pakit tulee, niin voi vedota aina juhlatunnelmaan."
– Mies, 31, sinkku

”Minun mielestä nuo jutut eivät kuulu työpaikalle. Ehkä jossain "kevyemmissä" jutuissa, niin kuin esimerkiksi firman virkistäytymisillat ovat sellaisia tapahtumia, missä voisi vähän lähestyä. Siellä ilmapiirikin on paljon rennompi.”
– Mies, 24, sinkku

”Minusta on ainakin mukava, jos nainenkin uskaltaa lähestyä. Ainakin tuossa tapauksessa luulisi olevan aika helppoa, jos tuntuu siltä, että molemmat ovat kiinnostuneita toisistaan. Itse en kyllä henkilökohtaisesti välttämättä oikein perusta työpaikkajutuista sinällään, koska sitten toista näkee mahdollisesti joka päivä töissäkin. Tietysti, jos se olisi sitten se elämän valittu, niin sitten ehkä... Mutta koskaan ei voi tietää. Ikinä ei voi kyllä myöskään voittaa, jos ei uskalla riskeerata.”
– Mies, 23, sinkku

"Hyvä Ann-Marie,
Kirjoituksestasi ei selviä, onko mies mahdollisesti rengastettu? Helpoiten selvität hänen kiinnostuksensa näin; pari ylänappia tavallista enemmän auki, juttelemaan kahvi- tai taukohuoneeseen samaan aikaan niitä. Siten selviää muuten aika nopeasti hänen mahdollinen halukkuutensa hieroa lähempää tuttavuutta. Ja jos ei ole kiinnostusta, voit perääntyä tyylikkäästi, kenenkään tajuamatta tilannetta. Ja mikään ei ole tavallisesta miehestä seksikkäämpää, kuin nainen, joka saapastelee paikalle ja kertoo selkeästi kiinnostuksensa meitä kohtaan"
– Mies, 45, naimisissa

"Dear Anki,
pikkujoulukausi lähestyy joten pulmasi ratkeaa kuin itsestään. Muista aloittaa firman pikkujouluihin valmistautuminen jo työpäivän viimeisinä tunteina, vahva hajuvesi peittää kyllä konjakin hajun. Kun siirrytte firman "mimmien" kanssa "etkoilemaan" älä hukkaa aikaa siiderin lipittämiseen vaan pysy tiukemmissa viinoissa. Näin ollen hidastavat estot ovat kadonneet muiden arkimurheiden mukana mielestäsi juhlapaikalle päästyäsi. Kuvion pitäisi olla suht selkeä tästä eteenpäin, ja jos ei ole niin juo vähän lisää. Jos suunnitelma ei toimi ja pakit tulevat kaikesta huolimatta, on koko kommellus helppo pistää pikkujoulufiiliksen piikkiin. Teitä tötöilijöitä on maanantaina töissä niin paljon että tämä pikku episodi katoaa siihen samaan sekoilumassaan."
– Mies, 31, parisuhteessa

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja