Kuinka hidastaa vauhtia? 10 neuvoa elämästä nauttimiseen

Vaikka teknologia onkin lisännyt mahdollisuuksiamme ajan säästämiseen, käytämme yhä enemmän aikaa tehdessämme yhä enemmän asioita. Elämämme on hektisempää kuin koskaan aikaisemmin. Lue yksinkertaiset neuvot siihen, kuinka vauhtia voi hidastaa.

Tee vähemmän

On hankala rauhoittua, kun yrittää tehdä miljoonaa asiaa kerrallaan. On tärkeää oppia tietoisesti tekemään vähemmän.

Keskity siihen, mikä todella on tärkeää ja mitä todella pitää tehdä, ja anna lopun mennä menojaan. Jätä aikaa tehtävien ja tapaamisten välille, jotta voit viettää päiväsi verkkaisemmin.

Ole läsnä

Ei riitä että rauhoitut – sinun täytyy olla läsnä siinä, mitä teet. Kun huomaat miettiväsi jotakin, mitä sinun pitäisi tehdä, jotain mitä on jo tapahtunut tai mitä ehkä saattaa tapahtua… palauta itsesi lempeästi takaisin nykyhetkeen. Keskity siihen, mitä on meneillään juuri nyt.

Keskity ihmisiin

Vietämme turhan usein aikaa läheisten ihmistemme kanssa niin, ettemme oikeasti ole läsnä heidän elämässään. Olemme paikalla, mutta ajatuksemme ovat asioissa, joita meidän pitäisi tehdä. Olemme kuuntelevinamme, mutta oikeasti ajattelemme itseämme ja sitä mitä itse haluaisimme sanoa.

Tietoisella panostuksella voimme sulkea ulkopuolisen maailman hetkeksi pois ja keskittyä olemaan läsnä läheistemme kanssa.

Arvosta luontoa

Moni meistä sulkeutuu kotiinsa, toimistoonsa, autoonsa tai muuhun kulkuvälineeseen suurimmaksi osaksi aikaansa, eikä koskaan pääse nauttimaan ulkoilmasta.

Ulkoile ja nauti luonnosta. Vedä syvään henkeä raittiissa ilmassa, nauti seesteisyydestä ja luonnon tarjoamista ihmeistä. Kuntoile ulkona, kun siihen on mahdollisuus tai etsi aktiviteetteja, joita voit tehdä ulkona kuten luontopolut, kiipeily tai vaikkapa uiminen.

Katkaise yhteys

Älä ole tavoitettavissa kellon ympäri. Jos olet aina tavoitettavissa, häiriinnyt ja stressaannut helpommin keskeytyksistä. Näin joudut riippuvaiseksi muista ihmisistä ja heidän vaatimuksistaan.

Sulje puhelimesi, tai jos mahdollista, jätä se kokonaan kotiin. Jos työskentelet tietokoneen ääressä suurimman osan päivästäsi, pidä huoli siitä että välillä irtaudut koneesta ja keskityt muihin asioihin.

Syö hitaammin

Syömme usein niin nopeasti, ettemme ehdi nauttia ruoasta. Meidän tulisi kuitenkin oppia syömään hitaammin ja antaa arvoa jokaiselle puraisulle. Arvosta makuja ja nautintoja, sillä hitaasti syöminen vaikuttaa ruoan makuun ja täyteen tulemiseen.

Etsi ja löydä iloa kaikkialta

Elämä voi olla paljon nautinnollisempaa, jos opit nauttimaan niistäkin asioista, joista et pidä, mutta jotka on pakko tehdä.

Tee asioita yksi kerrallaan

Keskity yhteen asiaan kerrallaan. Kun tuntuu siltä, että haluaisit alkaa tehdä jotakin toista asiaa, pysähdy, hengitä ja kiskaise itsesi takaisin siihen, mitä olit tekemässä.

Hengitä

Kun huomaat kiirehtivästi ja stressaavasi, pysähdy hetkeksi ja vedä syvään henkeä. Hengitä vielä muutaman kerran lisää, jotta voit tuntea ilman jota hengität. Samalla huomaat stressin katoavan.

Studio55.fi/Siiri L'Ecuyer

Lähde: http://zenhabits.net

Kuvat: Colourbox.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja