Mainos

KSML: Suomessa 12 poliisin erikoisryhmää — ei paljasteta missä

Suomeen on koulutettu 12 poliisin vaativien tilanteiden toimintaryhmää. Yksi ryhmistä on Oulussa ja yksi ryhmä on suunnitteilla myös Keski-Suomeen, kertoo sanomalehti Keskisuomalainen

Muiden ryhmien tarkkaa sijaintia ei poliisi kuitenkaan paljasta, koska tämä kuuluu poliisin varautumisstrategiaan.

Poliisiylitarkastaja Marko Savolaisen mukaan ryhmät on kuitenkin sijoitettu niin, että ne pääsevät paikalle kohtuullisessa ajassa hälytyksestä.

Vaativan toiminnan ryhmiä on perustettu vuodesta 2008 lähtien. Niitä käytetään jatkuvasti esimerkiksi piiritystilanteissa.

Erikoiskoulutetut poliisit liikkuvat koko ajan peruspoliisipartioiden mukana, joten erikoisosaaminen saattaa hyvällä tuurilla olla todella lähellä, kun tarve tulee.

Savolaisen mukaan jokaisella poliisilla on kuitenkin toimintavelvollisuus kaikissa tilanteissa, ellei erikoiskoulutettua joukkoa ole paikalla.

– Nämä ryhmät on koulutettutilanteisiin, joissa vaaditaan ryhmätoiminnan osaamista ja vähän erikoisempaa kalustoa. Mutta peruspoliisitoimintakin on meillä sen verran laadukasta, että peruspartiotkin pystyvät hoitamaan aika isoja ja vaativia tilanteita, Savolainen sanoo Keskisuomalaisessa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.