KS: MyPa oli tietämättään mukana kahdessa sopupelissä – tekijä yritti myös ostaa helsinkiläisseuran

Kouvolan Sanomien mukaan paikkaa jalkapallon Ykkösestä tavoitteleva MyPa oli 2010-luvun taitteessa tietämättään mukana kahdessa Veikkausliigan sopupelissä. Tuloksia järjesteltiin Singaporesta käsin.

MyPa voitti kotikentällään RoPSin 1–0 elokuussa 2008. Kahta vuotta myöhemmin lokakuussa 2010 MyPa kaatoi IFK Mariehamnin maalein 2–1, jolloin MIFK:n kenialainen maalivahti oli luvannut joukkueensa häviävän ottelun.

Kouvolan Sanomien mukaan toiminnan takana oli singaporelainen Wilson Raj Perumal, jolla on Suomeen maahantulokielto. Singaporelainen on käynyt Suomessa kuitenkin ainakin kaksi kertaa ja yrittänyt ostaa helsinkiläisseura Atlantis FC:n.

Suomen urheilun eettisen keskuksen eli Suekin tutkintapäällikön Jouko Ikosen mukaan Perumal on kerännyt vedonlyönneillä suuren omaisuuden. 

– Hän oli vedonlyönnillä kerännyt tililleen jo 5–6 miljoonaa dollaria. Kysyin miksei hän vain lopettanut ja elänyt rahoilla hyvää elämää. Perumal vastasi, että toinen puoli hänestä neuvoikin niin, mutta toinen puoli vaati pelaamaan lisää, Ikonen huokaa lehdelle.

Perumal oli myös vuoden 2011 Tampere Unitedille suunnattujen rahojen takana. Rahansiirron takia TamU suljettiin ulos Palloliiton sarjoista.

Ikosen mukaan Suomi on hyvin kiinnostava vedonlyöntikohde, sillä jalkapallosarjoja pelataan muuhun maailmaan verrattuna poikkeukselliseen aikaan.

– Veikkausliiga on noin 400:n vetoyhtiön listoilla, Kakkonenkin jopa 200:n. Suomi ja Pohjoismaat kiinnostavat, koska niissä pelataan silloin, kun suurin osa sarjoista on tauolla, tutkintapäällikkö Ikonen vahvistaa.

Videolla tuorein Tulosruutu:


Juttua päivitetty 13.12. klo 12.45: Tampere United ei osallistunut ottelumanipulaatioon, vaan menetti sarjapaikkansa vastaanotettuaan rahaa Perumalilta.

Lue myös:

    Uusimmat