Kruunaa reipas ulkoilu mausteilla terästetyllä keitolla

Keitä lämmittävää soppaa talven keskelle. Höyryävä keitto maistuu reippaan talviulkoilun jälkeen. Järjestä kunnon laskiaisrieha, keitä koko joukolle iso kattilallinen kuumaa keittoa. Keittoruoka on kätevää tarjottavaa juhlissa suuremmallekin joukolle, selviät ateriasta yhdellä ruoalla ja pienellä määrällä astioita. Keittoa kannattaa muutenkin valmistaa kerralla kunnon kattilallinen. Monet keitot vain jalostuvat uudelleen lämmitettäessä.

Onnistuneen keiton pohjana on maukas liemi. Kunnon liemi syntyy hyvistä raaka-aineista hitaasti keittäen. Kotikokin pikaisena apuna ovat liemikuutiot, -jauheet ja erilaiset fondit, joihin on tiivistetty liemen makuaineita. Makua keitolle antavat erilaiset juurekset, sipulit ja mausteet. Keittojen valmistuksessa voi jokainen kokkaaja olla luova. Erilaisia raaka-aineita vaihtelemalla syntyy aina uusia makuyhdistelmiä. Keiton perusohje on: 1 litra nestettä ja 1 litra kiinteitä aineita sekä mausteita maun mukaan.

Keiton kanssa maistuu leipä. Vaihtelua keittoihin saa yrteillä ja erikseen voi tarjota ranskankermaa, josta jokainen voi halutessaan lisätä nokareen omaan annokseen. Monen keiton pinnalle sopii myös juustoraaste tai paahdetut leipäkuutiot.

Tomaatti on kevyt ja maukas makuaine keitolle. Valmiit tomaattisoseet ja tomaattipurkit ovat näppäriä käyttää. Tomaatti-jauhelihakeittoon saa vaihtelua ja tulisuutta chilistä. Klassinen ranskalainen sipulikeitto saa tällä kertaa seurakseen paahdettuja mausteisia makkarapaloja. Terveellisen sipulikeiton valmistaminen on hyvin yksinkertaista.

Kookosmaito antaa broilerikeitolle limettimehun, inkiväärin ja chilin kanssa itämaista makua. Keittoon voit vaihtelun vuoksi lisätä myös nuudeleita.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja