KRP eduskunnan tietomurrosta: "Teko ei ole sattumanvarainen tai vahinko"

Eduskuntaan on kohdistunut syksyllä kyberhyökkäys, kertoo eduskuntatiedotus. Hyökkäys havaittiin eduskunnan sisäisessä teknisessä valvonnassa.

KRP kertoo, että eduskunnan tietojärjestelmiin kohdistuneen tietomurron esitutkinta aloitettiin loppusyksystä. Poliisi selvittää tietomurron tekotapaa ja sitä, kuka tai ketkä murron ovat tehneet. Asiaa tutkitaan epäiltynä törkeänä tietomurtona ja vakoiluna.

– Teko ei ole sattumanvarainen tai vahinko. Tässä vaiheessa yhtenä vaihtoehtona on, että tuntemattomat tekijät ovat voineet hankkia tietomurrolla tietoa joko vieraan valtion hyödyksi tai Suomea vahingoittaakseen. Murto on kohdistunut useampaan kuin yhteen henkilöön, mutta tarkkaa lukumäärää emme voi valitettavasti kertoa vaarantamatta käynnissä olevaa esitutkintaa, sanoo rikosylikomisario Tero Muurman KRP:stä tiedotteessa.

KRP tekee tutkinnassa yhteistyötä muun muassa suojelupoliisin kanssa. Lisäksi tutkinnassa on tehty kansainvälistä yhteistyötä.

Muurmanin mukaan tutkinta on edistynyt hyvin ja tapaukseen liittyvää tietoa kerätään hyvin monipuolisesti ja laajalti.

–  Tulosten perusteella tutkintaa kohdennetaan tarpeen mukaan ja tehdään tarvittavia lisäselvityksiä. Kyseinen tapaus on Suomessa poikkeuksellinen, kohteen laadun vuoksi vakava ja uhreille valitettava, Muurman sanoo.Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja