Krookuslasit

Pebeo Vitrea 160 väreillä koristelet helposti astiat persoonallisilla kuvioilla kattaukseen, sisustukseen tai juhlien teemaan sopiviksi. Jo muutamalla siveltimenvedolla astiat saavat täysin uuden ilmeen!

Tarvikkeet:
- koristeltava lasi
- lilaa ja vihreää Vitrea lasiväriä
- pyöreäpäinen sivellin
- ohut sivellin

Maalausohje:
Ennen maalaamista puhdista lasin pinta huolellisesti. Ota siveltimeen hieman väriä ja maalaa krookuksen terälehdet. Aloita terälehden maalaaminen terälehden yläreunasta yhdellä siveltimen vedolla nostaen siveltimen kärkeä samalla hieman niin että siveltimen jälki kapenee alaspäin mentäessä. Tee terälehtiä yhteensä kolme ja ota siveltimeen lisää väriä jokaisen siveltimen vedon jälkeen. Tee krookukselle lehdet ohuella siveltimellä.

Värien kiinnitysohje:
Anna värien kuivua 24 tuntia. Aseta kuivunut, maalattu esine kylmään kotiuuniin ja säädä lämpötila 160 C ja paista esinettä tässä lämmössä 40 minuuttia (vaaleilla väreillä ja lisäaineilla maalattuja esineitä n. 30 minuuttia). Katkaise uunin virta ja anna esineen jäähtyä uunissa. Maalit kestävät kiinnityksen jälkeen käsinpesun. Vitrea lasimaalit ovat vesiliukoisia ja läpikuultavia. Värejä voi sekoittaa keskenään. Maaleja voi ohentaa Vitrea Diluantilla. Maalia on sekoitettava ennen käyttöä. Siveltimet pestään käytön jälkeen vedellä.

Jos et halua säilyttää kuvia pysyvästi älä paista maalia kiinni laseihin. Maalin voi pestä pois juhlien jälkeen ja maalata taas uusilla kuvilla seuraavien juhlien teeman mukaan. Ennen uunissa kiinnittämistä Vitrea lasiväri voidaan pestä pois esineen pinnasta.

Siveltimet ja Vitrea kotiuunissa kiinnitettävä lasiväri:
Sinooperi oy 09-3484466

Krookuslautasliinarenkaat toteutettiin 30.3. esitetyssä ohjelmassa ja värjätyt munat 6.4. ohjelmassa. Löydät niiden ohjeet Dekora-ohjeiden arkistosta.

Pääsiäiskattauksen muut tuotteet:

Istutukseen käytetyt kukat ja valkoinen istutuskori kukkakauppa Form & Flora, Bulevardi7, Helsinki 09-607215

Koriin oli istutettu Krookuksia, narsisseja, pikkunarsisseja, perunanarsisseja, tete a tete narsisseja, kevätesikkoja, helmililjoja, jaloleinikkejä ja scilloja. Jos et halua tehdä kori-istutusta itse voit myös tilata sen kukkakaupastasi. Ohjelmaa varten istutukset koriin toteutti kukkakauppa Form & Flora.

Pellavaliina ja lautasliinat
Kaikki lautaset, ja tarjoiluvadit Mokkakupit Maricken Shop, Tehtaankatu 24, Helsinki 09-6949 100

Lasit
Myynti Pentik-myymälät kautta maan.

Chippendale-tyyliset aterimet sekä sokeriastia ja kermakko
Myynti kultakaupat kautta maan
Tiedustelut Kultakeskus Oy 03-65711

(t.i.l.a. osa 14, 13.4.2003)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja