Mainos

Kristillisdemokraattien ex-puoluesihteeri loikkasi kokoomukseen

Aiemmin puoluesihteerinä toiminut Annika Kokko sanoo pettyneensä puolueen kehitykseen, joka on hänen mukaansa pysähtynyt Päivi Räsäsen puheenjohtajakaudella.

Kristillisdemokraattien entinen puoluesihteeri Annika Kokko on loikannut kokoomukseen. Asiasta kertoo kokoomuksen Verkkouutiset.

Kokko kertoo pettyneensä siihen, että eurooppalainen kristillisdemokratia ei löydä sijaa Suomessa. Kokon mukaan kehitys pysähtyi, kun Bjarne Kalliksen kauden jälkeen puolueen puheenjohtajaksi valittiin Päivi Räsänen.

Kokon mielestä kristillisdemokraateissa pitäisi siirtyä loputtomasta arvojen kristillisyyden pohdinnasta varsinaisen politiikan tekoon. Kokon mukaan hän ja Räsänen eivät myöskään kyenneet saumattomaan yhteistyöhön.

Kokko jätti kristillisdemokraattien puoluesihteerin tehtävät keväällä, kun Räsänen ei antanut tukeaan hänen jatkolleen. Tehtävään valittiin toukokuussa pidetyssä puoluekokouksessa Räsäsen tuella Sari Essayah.

Hyvinkääläinen Kokko, 40, pyrki kevään vaaleissa tosissaan eduskuntaan, mutta ei onnistunut. Hän pohti tuolloin myös asettumista ehdolle puolueensa puheenjohtajaksi, mikäli tulee valituksi.

Kristillisdemokraateissa on käynyt viime vuosina kato, kun useat nimipoliitikot ovat jättäneet puolueen. Viime vaalikaudella kokoomukseen loikkasivat KD:n eduskuntaryhmän sitoutumaton jäsen Lyly Rajala ja europarlamentaarikko Eija-Riitta Korhola sekä puolueen entinen varapuheenjohtaja Leea Hiltunen. Heistä Korhola ja Rajala onnistuivat uusimaan paikkansa uuden puolueensa riveissä.

Kokon ja toisen hänen puoluetoverinsa loikka vaikuttaa myös hänen kotikaupunkinsa kunnallispolitiikkaan. Kokoomus nousee nyt Hyvinkään valtuuston suurimmaksi ryhmäksi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.