Krista Pärmäkoski upeasti palkintopallille! Suomalaistähdeltä hurja loppu – otti Therese Johaugia roimasti kiinni

Krista Pärmäkoski sijoittui mainiosti kolmanneksi naisten maailmancupin 10 kilometrin vapaan hiihtotavan väliaikalähtökilpailun Sveitsin Davosissa. Voittoa juhli odotetusti Norjan Therese Johaug.

Ensimmäisellä 3,2 kilometrin väliaikapisteellä Norjan Ingvild Flugstad Östberg oli Johaugista 4,6 sekunnin päässä, mutta Johaug kasvatti jo seuraavalla kilometrillä eron 10 sekuntiin. Toiseksi sijoittunut Östberg ei pystynyt uhittelemaan Johaugia loppumatkan aikana, ja ero maalissa oli lopulta Johaugin eduksi 12,1 sekuntia.

Pärmäkoski hiihti ensimmäiset reilut 8,2 kilometriä tasaisesti, mutta tuli lopun kuin riivattu. Suomalaistähti otti viimeisen 1,8 kilometrin aikana Johaugia kiinni noin yhdeksän sekuntia ja Östbergiä seitsemän sekuntia.

Pärmäkosken ero Johaugiin oli lopulta 19,2 sekuntia. Östbergistä hän jäi 7,1 sekunnin päähän. Kisan nelonen, Ruotsin Ebba Andersson jäi Pärmäkoskesta 19 sekuntia.

Suomalaisista maailmancupin pisteitä napsivat myös 15:nneksi sijoittunut Riitta-Liisa Roponen (+1.40,2) ja 21:nneksi sivakoinut Susanna Saapunki (+1.46,5). Eveliina Piippo jäi pisteiden ulkopuolelle 32:nneksi (+2.02,1) ja Katri Lylynperä 47:nneksi (+2.44,6).

Johaug on voittanut toistaiseksi kaikki kauden viisi normaalimatkan kilpailua. Palkintokorokepaikka oli puolestaan Pärmäkoskelle ja suomalaishiihtäjille ylipäätään maailmancup-kauden ensimmäinen. Pärmäkoski nousi kolmatta kertaa peräjälkeen Davosin normaalimatkan maailmancup-kisassa palkintopallille.

Merkittävin poissaolija oli kolme palkintosijaa aiemmin tällä kaudella normaalimatkan kilpailuissa napsinut Ruotsin Charlotte Kalla.

Miesten 15 kilometrin vapaan väliaikalähtökisa käynnistyy kello 12.30.