Palkintokorokkeelle noussut Krista Pärmäkoski avasi säväyttänyttä temppuaan – "Se näkyi"

Maailmancupin 10 kilometrin vapaan hiihtotavan väliaikalähtökilpailussa Sveitsin Davosissa kolmanneksi sijoittunut Krista Pärmäkoski iloitsi taistelustaan, jossa säväyttävin osuus oli hänen hurja loppunsa.

Pärmäkoski otti kilpailun viimeisen 1,8 kilometrin aikana voittajaa Therese Johaugia kiinni noin yhdeksän sekuntia ja toiseksi sijoittunutta Ingvild Flugstad Östbergiä seitsemän sekuntia. Pärmäkoski jäi Johaugista lopulta 19,2 sekuntia ja Östbergistä 7,1 sekuntia.

Kilpailun alku oli Pärmäkoskelta sen sijaan hitaampi. Pärmäkoski oli 2,2 kilometrin jälkeen jo 14,7 sekuntia Johaugin perässä ja 3,2 kilometrin kohdalla 20,9 sekunnin päässä. Ero Östbergiin oli samalla kasvanut 10,9 sekuntiin.

– Vähän takkuisesti lähti tänään kisa liikkeelle. Oikeastaan ekat kolme kilsaa olivat tosi vaikeat. Kun lähdettiin ekaa kertaa tulemaan alaspäin, oli kiva löytää vauhtia siihen, Pärmäkoski kommentoi.

– Kuulin, että ollaan taistelussa podiumista, ja tokalle ringille lähdettäessä kroppa lähti toimimaan paremmin.

Pärmäkoski iski suunnitellusti lopussa isompaa pökköä latupesään.

– Hyvä taistelu oli ja loppuun asti kaikkeni annoin. Oli kiva huomata, että niissä kohdissa, missä tein iskuja, se näkyi ja ero kasvoi taaksepäin.

Lauantaina Pärmäkoski väsähti sprintin finaalissa, jossa hän jäi kuudenneksi. Raskas sprinttirupeama Davosin korkeassa ilmanalassa tuntui vielä tänään.

– Eilisen jälkeen kroppa oli jonkin verran väsynyt. Hyvä taistelu, mutta on silti kiva lähteä kotiin vähän palauttelemaan. Kyllä nyt huomaa, että kisoja on tullut niin paljon, että kaipaa hetken lepoa, että jaksaa sitten taas tourilla (vuodenvaihteen Tour de Ski) tahkota kisoja, Pärmäkoski sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat