Krista Pärmäkoski perusteli finaalissa kostautunutta ratkaisuaan – "Hyvin harvinaista herkkua"

Krista Pärmäkoski iloitsi kuudennesta sijastaan maailmancupin vapaan hiihtotavan sprintissä Sveitsin Davosissa. Kyse oli kolmannesta kerrasta, kun Pärmäkoski ylsi urallaan vapaan sprinttifinaaliin maailmancupissa.

– Olen tyytyväinen tähän. Tämä oli todella hyvä veto, vaikkei viimeistä jaksanutkaan, Pärmäkoski sanoi MTV Urheilulle.

Pärmäkoski aloitti päivän jatkopaikan takuuvarmasti tuoneella 12. sijalla aika-ajovaiheessa. Sen jälkeen hän voitti suvereenisti puolivälieränsä ja sijoittui välierässään toiseksi, iskettyään kummassakin erähiihdossa paukusta kärkeen ja pidettyään yllä reipasta matkavauhtia.

– Aika-ajossa oli ehkä vähän vielä takkuista, mutta puolivälierässä ja välierässä jo selkeästi parempaa. Finaalissa yritin samaa taktiikkaa, mahdollisimman kovaa hiihtoa. Pääsin viimeisen kierroksen alkuun keulassa, mutta sitten iski yksinkertaisesti niin kauhea happo jalkaan, ettei mitään tapahtunut enää, Pärmäkoski sanoi.

Pärmäkoski lähti finaalissa ensimmäisen kierroksen jälkeen yllättäen yksinään ulkopuolelle rataa, ja kaikki paitsi Venäjän Natalia Neprjajeva painoivat hänestä yksi kerrallaan oikealta ohi. 

– En usko, että siinä oli taktista virhettä. Kun tulin kurvista, ajauduin sille linjalle. Muut pystyivät lähtemään oikean kautta kovempaa hiihtämään. En koe, että latu olisi ollut liukkaampi sieltä, mutta kun happo iskee täällä korkealla, mitään ei tapahdu.

Suomalainen jäi lopulta selkeästi finaalin viimeiseksi, kun sittemmin Venäjän Neprjajevakin kuittasi Pärmäkosken ja myös Slovenian Katja Visnarin edelle. Voittoa juhli Ruotsin Stina Nilsson ennen Yhdysvaltain Sophie Caldwellia ja maannaistaan Maja Dahlqvistia.

"Tämä antoi itseluottamusta"

Pärmäkoski nosti finaalin jälkeen esiin välierien erävalinnan: hän päätti hiihtää toisessa erässä, minkä myötä palautumisaika finaaliin jäi lyhyeksi. Välierän Pärmäkoski sai hiihtää hyvävoimaisena, mutta kostautuminen tuli finaalissa.

– Olisi ollut hyvä, jos olisin ollut ekassa välierässä, niin olisin saanut kuusi minuuttia enemmän palautusta. Teimme kuitenkin sen päätöksen eräjaossa, että haemme mahdollisimman hyvää sijaa eikä pallipaikkaa, koska on hyvin harvinaista herkkua, että minä hiihdän finaaliin, Pärmäkoski perusteli.

Huomenna sunnuntaina naiset sivakoivat 10 kilometrin väliaikalähtökilpailun vapaalla.

– Tämä antoi itseluottamusta – tietää, että herkkyys ja terävyys sieltä löytyy. Kunhan tästä palautuu, uskon, että huomenna on ihan hyvä kisa tulossa.

Lue myös:

    Uusimmat