Krista Pärmäkoski runttasi sprintin välieriin – aika riitti selvästi

Krista Pärmäkoski jatkaa Rukalla ainoana suomalaisnaisena maastohiihdon maailmancupin perinteisen sprintin välieriin. Pärmäkoski jäi puolivälierissä omassa erässään kolmanneksi, mutta ylsi jatkoon aikavertailun kautta parhaalla vertailuajalla. 

Videolla juttua Rukan poikkeuksellisesta lumitilanteesta:

Rukan maailmancupissa poikkeuksellinen lumitilanne 0:57

Pärmäkoski ei pysynyt kovavauhtisimmassa erässä aivan Italian Lucia Scardonin (2.55,08) ja Ruotsin Maja Dahlqvistin (2.55,16) kyydissä. Erävoitto ratkesi heidän välillään loppusuoralla Scardonin eduksi, mutta Pärmäkoski runttasi perässä eräkolmoseksi. Pärmäkosken vertailuaika 2.55,88 oli selvästi paras.

Karsintojen nopein nainen Venäjän Natalia Neprjajeva oli Pärmäkosken erässä neljäs. Hän selviytyi toisena naisena aikavertailusta jatkoon ajalla 2.57,12.

Johanna Matintalo sivakoi Ruotsin Ida Ingemarsdotterin voittamassa erässä viidenneksi ja karsiutui jatkosta. Puolivälierissä hiihti suomalaisnaisista myös Andrea Julin ja hän karsiutui niin ikään oltuaan erässään viides. Julinin erän vei nimiinsä Moa Lundgren.

Pärmäkoski hiihtää välierissä erässä, jossa ovat hänen lisäkseen Italian Lucia Scardoni, Slovenian Katja Visnar ja ruotsalaiset Maja Dahlqvist, Moa Lundgren sekä Anna Dyvik.

Lue myös:

    Uusimmat