Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Köyhät ritarit: Tarjolla legendaarinen huoltoasemaherkku, sveitsinleike

Sveitsinleikettä perunasipulisoseen kera.
Sveitsinleikettä perunasipulisoseen kera.
Julkaistu 04.02.2011 19:00

Henri Alén loihti Köyhissä ritareissa perinteisen huoltoasemaherkun, sveitsinleikkeen. Tämä sopii loistavasti viikonlopun ruokalistalle!

Sveitsinleike

  • 4 viipaletta vasikansisäpaistia (n. 500g)
  • 100 g savukinkkua
  • 80 g emmentaljuustoa
  • suolaa ja valkopippuria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 2 kananmunaa
  • 2 rkl vettä
  • 3 dl korppujauhoja
  • rypsiöljyä ja voita paistamiseen

Nuiji vasikka isoiksi ohuiksi leikkeiksi. Mausta kevyesti suolalla ja valkopippurilla. Aseta päälle muutama siivu savukinkkua ja emmentaljuustoa.

Taita leike taskuksi. Riko munat ja riko niistä rakenne haarukalla. Sekoita joukkoon 2 rkl kylmää vettä. Pyöräytä leikkeet ensin vehnäjauhoissa, sitten munissa ja viimeiseksi korppujauhoissa.

Paista leikkeet pannulla öljy/voi seoksessa kauniin kullanruskeiksi, noin 3 min per puoli.

Koristele sitruunanlohkolla.

Sipuliperunasose

  • 500 g kuorittua perunaa
  • 2 sipulia
  • 50 g voita
  • n. 2 dl maitoa
  • suolaa ja valkopippuria
  • (lisäkkeeksi keitettyjä herneitä)
  • Kuori ja hienonna sipulit. Laita perunat kiehumaan suolattuun veteen. Kuullota sipuleita pannulla puolessa voimäärässä miedolla lämmöllä kunnes se ovat täysin pehmennet.

    Valuta kypsät perunat ja kaada päälle maito, loppu voi, sekä sipuli. Murskaa perunasurvimella tasaiseksi muusiksi. (Jos haluat löysemmän muusin, lisää mukaan lämmintä maitoa.)

    Mausta suolalla ja valkopippurilla. Tarjoile leikkeen kera.

    Lisää aiheesta:

    Miten lieden tahroista pääsee eroon – ja pääseekö? Tukehtumisvaara! Lasten suosikkinaksuja vedetään myynnistä17-vuotiaille kuljettajille esitetään öistä ajokieltoaParas salmiakki on valittu – poikkeuksellinen voittajaEikö pissaaminen onnistu? Urologi kertoo, mikä on virtsaumpiNeljän ruokalajin illallinen alle 13 eurolla – Henri Alénin ravintolassa tapahtuu marraskuussa kummia
    Lifestyle

    Tuoreimmat aiheesta

    Lifestyle
    • 15:16
      Siivous

      Miten lieden tahroista pääsee eroon – ja pääseekö?

    • 13:39
      Takaisinvedot

      Tukehtumisvaara! Lasten suosikkinaksuja vedetään myynnistä

    • 11:35
      Ajokortti

      17-vuotiaille kuljettajille esitetään öistä ajokieltoa

    • 09:42
      Ruoka

      Paras salmiakki on valittu – poikkeuksellinen voittaja

    • 08:31
      Sairaudet ja taudit

      Eikö pissaaminen onnistu? Urologi kertoo, mikä on virtsaumpi