Köyhät ritarit: Tarjolla legendaarinen huoltoasemaherkku, sveitsinleike

Henri Alén loihti Köyhissä ritareissa perinteisen huoltoasemaherkun, sveitsinleikkeen. Tämä sopii loistavasti viikonlopun ruokalistalle!

Sveitsinleike

  • 4 viipaletta vasikansisäpaistia (n. 500g)
  • 100 g savukinkkua
  • 80 g emmentaljuustoa
  • suolaa ja valkopippuria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 2 kananmunaa
  • 2 rkl vettä
  • 3 dl korppujauhoja
  • rypsiöljyä ja voita paistamiseen

Nuiji vasikka isoiksi ohuiksi leikkeiksi. Mausta kevyesti suolalla ja valkopippurilla. Aseta päälle muutama siivu savukinkkua ja emmentaljuustoa.

Taita leike taskuksi. Riko munat ja riko niistä rakenne haarukalla. Sekoita joukkoon 2 rkl kylmää vettä. Pyöräytä leikkeet ensin vehnäjauhoissa, sitten munissa ja viimeiseksi korppujauhoissa.

Paista leikkeet pannulla öljy/voi seoksessa kauniin kullanruskeiksi, noin 3 min per puoli.

Koristele sitruunanlohkolla.

Sipuliperunasose

  • 500 g kuorittua perunaa
  • 2 sipulia
  • 50 g voita
  • n. 2 dl maitoa
  • suolaa ja valkopippuria
  • (lisäkkeeksi keitettyjä herneitä)

Kuori ja hienonna sipulit. Laita perunat kiehumaan suolattuun veteen. Kuullota sipuleita pannulla puolessa voimäärässä miedolla lämmöllä kunnes se ovat täysin pehmennet.

Valuta kypsät perunat ja kaada päälle maito, loppu voi, sekä sipuli. Murskaa perunasurvimella tasaiseksi muusiksi. (Jos haluat löysemmän muusin, lisää mukaan lämmintä maitoa.)

Mausta suolalla ja valkopippurilla. Tarjoile leikkeen kera.

Lue myös:

    Uusimmat