Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Köyhät ritarit: Ruis-muikkupiiras ja tillikreemi

Ruis-muikkupiirasta tillikreemin kera.
Ruis-muikkupiirasta tillikreemin kera.
Julkaistu 18.03.2011 19:00

Tästä ei enää maku suomalaisemmaksi muutu! Henri Alénin ruokalistalta löytyy tällä kertaa ruis-muikkupiirasta tillikreemin kera.

Ruis-muikkupiiras

  • 1 pkt valmista ruistaikinaa
  • 300 g perattuja muikkuja
  • 1 sipuli
  • 10 siivua pekonia
  • suolaa ja valkopippuria
  • 2 rkl sulaavoita

Mausta muikut suolalla ja pippurilla. Levitä puolet ruistaikinasta pyöreään tai suorakaiteen muotoiseen vuokaan reunoja myöten. Asettele puolet pekonista taikinan päälle.

Täytä vuoka muikuilla ja paistetuilla sipuli-siivuilla. Asettele loput pekonit viimeiseksi päälle. Kauli loppu ruistaikina ja aseta kanneksi piiraan päälle.

Sulje hyvin reunoista. Voitele sulalla voilla ja tee muutama reikä piiraaseen haarukalla. Paista uunissa noin 40 minuuttia 190.asteessa. Anna jäähtyä ja kumoa irti vuoasta tai leikkaa paloiksi suoraan vuoassa.

Tillikreemi

  • 1 pnt tilliä
  • 1 sitruuna
  • 1 tl sinappia
  • 1,5 dl creme fraichea
  • 1 tl sokeria
  • suolaa ja valkopippuria
  • Hienonna tilli veitsellä karkeasti. Laita tilli leikkuriin sitruunanmehun, cremefraichen ja sokerin kera. Aja hetki, jotta saat tasaisen kuohkea rakenteen kastikkeeseen. Mausta kastike sinapilla, suolalla ja pippurilla.

    Tarjoile muikkupiiras salaatin ja kastikkeen kera.

    Lisää aiheesta:

    Tämä ruoka houkuttelee suomalaiset risteilylle – nyt laivoille keksittiin uusi valttikorttiVuodelle 2026 osuu yhdeksän arkivapaata – näin ne sijoittuvat!Ostitko näitä kermaperunoita? Joukossa voi olla muovinpalojaOletko tullut ajatelleeksi? Eläinsuojeluyhdistykseltä tärkeä muistutus lemmikin omistajilleVoiko Suomeen iskeä pahin influenssa kymmeneen vuoteen? Virusmuunnos huolettaa maailmallaEnnennäkemätön jauheliha kauppoihin
    Lifestyle

    Tuoreimmat aiheesta

    Lifestyle
    • 10:15
      Ruoka

      Tämä ruoka houkuttelee suomalaiset risteilylle – nyt laivoille keksittiin uusi valttikortti

    • 09:02
      Juhlapyhät

      Vuodelle 2026 osuu yhdeksän arkivapaata – näin ne sijoittuvat!

    • 08:14
      Takaisinvedot

      Ostitko näitä kermaperunoita? Joukossa voi olla muovinpaloja

    • 06:46
      Lemmikit

      Oletko tullut ajatelleeksi? Eläinsuojeluyhdistykseltä tärkeä muistutus lemmikin omistajille

    • Eilen18:58
      Influenssa

      Voiko Suomeen iskeä pahin influenssa kymmeneen vuoteen? Virusmuunnos huolettaa maailmalla