Koululaisen välipaloja 24.8.1999

Toimittaja Sonja Blåberg
Koululaisen välipaloja Vieraana koululaiset Toni ja Jere Vihervaara

"Spedeleipä"


valmiiksi halkileikattu sämpylä
margariinia
maksapasteijaa
cheddar-juustoviipale
metvurstia
salaattia
tomaattia
kurkkua

Päälle:


tikku, johon laitetaan oliivi Voitele sämpylä margariinilla ja maksapasteijalla. Laita väliin juusto- ja metvurstiviipale sekä salaattia ja tomaatti- ja kurkkuviipale. Kiinnitä täytteet tikulla ja pujota tikkuun yksi oliivi. Nauti kaakaon tai tuoremehun kanssa.

"Jereleipä"


1 ruisleipäviipale (esim. Real) margariinia
maksapasteijaa
Voitele leipä margariinilla ja maksapasteijalla.
Leikkaa pieniksi neliöiksi ja nauti kaakaon kera.

Koululaisille käteviä ja monipuolisia välipaloja on myös mysli ja jogurtit, viilit, murot, marjat, hedelmät, puurot esim. vispipuuro ja kiisselit. Välipala täydentää päivän ateriakokonaisuutta, lapsen täytyy usein jaksaa välipalalla monta tuntia. Isompi koululainen voi valmistaa itselleen jo monimutkaisempia välipaloja ja pienempi käyttää enemmän valmiita vaihtoehtoja. Itse valmistettu välipala maistuu useimmin paremmin ja sen kautta lapsi oppii tutuksi keittiön ja ruoanvalmistuksen kanssa. Kaupan valmiita eineksiä voi hyvin hyödyntää erilaisissa välipaloissa esim. kala- ja jauhelihapihveistä saa ruokaisaa sämpylän täytettä.

Lue myös:

    Uusimmat