Mainos

Kouluampuminen shokeerasi pikkukaupungin: "Tätä ei voi sanoin kuvailla"

Newtownin pikkukaupunki Connecticutissa on tunnelmallinen, kaunis ja valmiina jouluun. Pikkupakkanen nipistelee sormia ja aurinko paistaa kirkkaalta taivaalta. Onkin vaikea uskoa, että kyseessä on yhden Yhdysvaltojen pahimman kouluampumisen näyttämö.

Sandy Hookin koululle johtava tie on suljettu ja tienristeyksessä oleva paloasema on se paikka, jonne koulun oppilaat kiidätettiin turvaan ammunnan tieltä.

Nyt sen piha on täynnä poliisiautoja, liittovaltion poliisi FBI:n tutkijoita ja muita viranomaisia. Koululle johtavan tien risteyksessä on koulun kyltti, siihen on ripustettu valkoisia ilmapalloja uhrien muistoksi. Paikalle ajavasta pikkukuormurista kyltin alle kannetaan koreittain tuoreita kukkia.

Paikalla parveilee palelevaa mediaa, osa on turhautunut siitä, että uusia tietoja tihkuu nihkeästi. Sen verran on kerrottu, että uhrit on vihdoin tunnistettu virallisesti ja ruumiit luovutettu omaisille. Lisäksi tiedetään, että ampuja tunkeutui kouluun väkivalloin.

Myös pikkukaupungin ainoalla varsinaisella keskustan kadulla on tungokseen asti kamerat kädessä kulkevaa mediaa.

Paikallisten on yhä vaikea uskoa tapahtunutta todeksi.

– Olen yhä täysin turta, olen asunut täällä koko ikäni eikä kukaan voi käsittää tällaista, tätä ei voi sanoin kuvailla, murehti Ed Weiss.

Hän oli kävelemässä tyttärensä Beckyn kanssa.

– Tulin tänne viettämään joulua isän kanssa, ja tämä on täysin käsittämätöntä, suri nuori New Yorkissa työskentelevä nuori nainen.

– Olen aina kertonut aina kaikille, että tämä on täydellinen kaupunki, tämä on aivan hirveää, selitti hän.

Katso Päivi Sinisalon juttu (Seitsemän uutiset 15.12.2012)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.