Mainos

Koulu yritti puuttua – miksei mikään muuttunut?

Opettaja ja rehtori soittivat toistuvasti lapsen isälle. Rehtori ja kuraattori olivat myös useasti yhteydessä lapsen sosiaalityöntekijään. Huhtikuussa rehtori teki lastensuojeluilmoituksen. Mitään ei kuitenkaan tapahtunut.

Rehtorin mukaan tyttö oli ensimmäistä luokkaa aloittaessaan innokas ja iloinen. Hän hoiti koulutyönsä hyvin lukuun ottamatta myöhästymisiä. Tyttö kulki esitutkintamateriaalin mukaan koulumatkansa usein pyörällä tai kävellen. Rehtorin mukaan matka kouluun oli pitkä ekaluokkalaiselle.

Rehtori ja tytön opettaja soittivat isälle useasti sanoen, ettei pienen lapsen tulisi kulkea niin pitkää matkaa yksin kouluun. Isä lupasi aina miettiä asiaa. Isän mukaan kulkeminen jalan tai bussilla oli rangaistuskeino oikuttelevalle lapselle.

Opettaja ja rehtori kiinnittivät huomiota myös tytön ulkoiseen olemukseen. Isällä asuessaan tytöllä oli usein mustelmia, raapimisjälkiä ja kaljuja kohtia päässään. Isän mukaan tyttö hermostui ja oikutellessaan vahingoitti itseään raapimalla. Mustelmat isä selitti sillä, että tyttö söi huonosti ja hänelle tuli täten helposti mustelmia.

Takaisin isälle – tyttö purskahti itkuun

Tämän vuoden alussa tyttö sijoitettiin perhetukikeskukseen. Rehtorin mukaan tyttö oli siellä kolme kuukautta, jonka aikana hänessä ei näkynyt mustelmia eikä muita jälkiä. Tyttö oli myös iloinen ja positiivinen.

Hänet kuitenkin palautettiin isälleen. Koulussa huomattiin, että samalla mustelmat ja raapimisjäljet palasivat.

Huhtikuussa koulun rehtori teki tytön asiasta lastensuojeluilmoituksen. Opettajan kertomuksen mukaan rehtori soitti ilmoituksen tekemisestä myös tytön isälle.

Torstaina, toukokuun 10. päivä tytön vatsassa huomattiin iso mustelma. Tyttö ei kuitenkaan kertonut, mistä mustelma oli tullut. Opettaja jutteli tytön kanssa kahden kesken ja soitti tämän jälkeen tytön isälle. Opettaja päätti kertoa mustelmasta vielä rehtorille.

Rehtori jutteli tytön kanssa seuraavana päivänä, perjantaina 11.5. Jutteluhetken jälkeen hän mietti soittavansa tytön isälle, mutta päätti sillä kertaa olla soittamatta.

Viikonlopun jälkeen opettaja yritti tavoittaa tytön isää, koska tyttöä ei näkynyt koulussa. Hän sai myöhemmin kuulla, että 8-vuotias tyttö oli kuollut varhain maanantaiaamuna 13.5.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.