Mainos

Karmea luku: Yhdellä sosiaalityöntekijällä voi olla asiakkaana yli 120 lasta

Suomen Lastensuojelun Keskusliiton mukaan 8-vuotiaan tytön tragedia paljastaa Suomen lastensuojelun resurssiongelmat. Kuolleen 8-vuotiaan tytön kohtelusta oli tehty useita ilmoituksia lastensuojeluviranomaisille.

Lastensuojelun Keskusliiton ohjelmajohtaja Hanna Heinosen mukaan valtiohallinnossa ja kuntatasolla ei panosteta lastensuojeluun riittävästi.

– Yhdellä sosiaalityöntekijällä saattaa olla yli 120 lasta huolehdittavanaan. Jokainen voi laskea, kuinka usein työntekijä ehtii tavata jokaista lasta, Heinonen painottaa.

Resursseja ei ole myöskään ylärakenteissa. Heinosen mukaan sosiaali- ja terveysministeriössä on ollut pitkään yhden ihmisen harteilla koko valtiohallinnon ohjaus lastensuojeluasioissa.

– Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksellakaan ei ole kuin kaksi ihmistä koko lastensuojeluasioiden päällä, Heinonen kertoo.

MTV3 Uutiset pyysi Helsingin kaupungin sosiaalivirastoa avaamaan yleisluontoisesti lastensuojeluun liittyvää käytännön prosessia. Sosiaalivirastosta kieltäydyttiin puhumasta prosessista.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.