Kotona tuoksuu tuore Ciabatta ja suklaiset Brownies -leivokset

Kotileipureiden harrastusta helpottamaan on Raision Helppo Sunnuntai -leivonta-ainekset olleet jo reilun vuoden ajan kauppojen hyllyillä. Tuulihattujen, toskaleivosten ja pitsapohjaseosten lisäksi on sarjaa täydennetty toukokuussa kahdella leipäaineksella ja mehevällä suklaaleivosaineksella.

Uutuuksista etenkin Ciabatta-leipä on positiivinen yllätys. Herkkujuustoilla, salamilla ja kasviksilla täytetyt Ciabattat ovat tulleet monille tutuiksi eurooppalaistyyppisissä kahviloissa pikkusuolaisina välipaloina. Nyt nämä matalahkot, rapeakuoriset vehnäleivät on vaivatonta valmistaa koti- keittiössäkin. Pakkauksessa on valmiina jauhoseos ja hiiva, joten taikina valmistuu vain vettä lisäämällä. Yhdestä Helppo Sunnuntai Ciabatta- pakkauksesta valmistuu kolme isoa tai kuusi pientä leipää. Maku on herkullinen, valmistus vaivatonta ja tuoksu hurmaava. Ciabatta syrjäyttää uutuustaistossa toisen leipäuutuuden, Välimerenleivän. Taikinan ja leivän nostattamisessa ei kuitenkaan kannata fuskata helppouden innostamana.

Toinen ehdottomasi kokeilemisen arvoinen uutuus on periamerikkalaiset Brownies-suklaaleivokset. Suklainen taikina on joutuisa valmistaa sekoittamalla pakkauksen ainekset ja vesi. Helppo Sunnuntai Brownies- pakkauksessa on mukana vuoka, jossa taikinan voi kypsennetään sopivan paksuiseksi, muhkean täyteläiseksi levyksi. Kypsentämiseen käy mainiosti myös tavallinen piirasvuoka. Yhdestä vuoallisesta saa 16 annospalaa, jotka vielä ennen nauttimista kuorrutetaan suklaaseoksella. Kehityksen kehittyessä on Raisiolla loihdittu kielen vievä herkkupala, jonka makeudessa ei olla tingitty.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja