Kotimainen jääkiekko tauolla – SHL paikkaa lätkänälkää C Morella: "Lomaromanssi Liiga-puutokseen"

0:50
Växjö muisti syövän selättänyttä Kristian Näkyvää hienolla tavalla.

Keskiviikkona tiedotettiin, että jääkiekon Liiga-ottelut ovat tauolla ainakin 3.-19.12. välisen ajan kiristyneiden koronamääräysten johdosta. Kiekkofaneille lähiviikkoina muodostuvaan tyhjiöön C More pyrkii vastaamaan tarjoamalla entistäkin kattavammin pelejä Ruotsin SHL:stä.

C Moren SHL-selostaja Teppo Laaksonen muistuttaa, että Ruotsin koronatilanne on edelleen huomattavasti pahempi kuin Suomen. Jääkiekkoliigojen kohdalla eroavaisuus tulee siinä, että Ruotsissa on pelattu syyskuusta alkaen hyvin isoilla yleisörajoituksilla.

Peleihin on saanut syksyn aikana ottaa korkeintaankin vain muutamia satoja katsojia ja suuri osa on jo pelattu myös käytännössä ilman yleisöä.

– Liigassa seurat eivät ole halukkaita pelaamaan ilman yleisöä, koska ottelutapahtumien järjestämisen katsotaan olevan silloin iian tappiollista. Ruotsissa pelien jatkuminen on ollut mahdollista ennen kaikkea valtion merkittävän koronatuen sekä hyvin mittavan tv-sopimuksen ansiosta,  Laaksonen taustoittaa.

C More on esittänyt Suomessa jo tähän asti 2–3 SHL-peliä viikossa kanavillaan suomeksi selostettuna. Liigan ollessa tauolla suomenkielisten pelien määrää lisätään entisestään ja tullaan näkemään myös rinnakaislähetyksiä useammasta ottelusta. Näistä ja muusta SHL-oheistarjonnasta tiedotettiin jo perjantaina.

– Seuraan itsekin myös kotimaista jääkiekkoa ja ymmärrän täysin kiekkofanien harmin, kun oman suosikkijoukkueen pelejä ei ole aivan lähiaikoina luvassa. Uskallan kuitenkin väittää, että SHL on tutustumisen arvoinen sarja. Ottelut ovat vauhdikkaita ja viihdyttäviä. 

– Kaukalossa nähdään myös kolmisenkymmentä kovaa suomalaispelaajaa sekä muita Liigastakin tuttuja nimiä. Toivon että tilaajamme saavat SHL:stä edes jonkinlaisen "laastarisuhteen" tai "lomaromanssin" Liiga-puutokseensa, Laaksonen muotoilee.

Laaksosen suomalaisnotot joulukuun SHL-tarjonnasta:

1. Linköpingin kuusikko, lähteekö nousuun?

– Linköping on toistaiseksi ollut kauden suurimpia pettymyksiä ja keikkuu juuri ja juuri karsintaviivan paremmalla puolella. Joukkueessa pelaa peräti kuusi suomalaista, joilta kaikilta odotetaan tasonnostoa, että myös koko joukkueen suorituskyky paranee.

Niko Ojamäki sai vasta hiljattain iskettyä ensimmäisen SHL-maalinsa, putosiko gorilla nyt selästä? Oula Palve on väläytellyt yksilötaitoaan, mutta tehopisteet ovat jääneet toistaiseksi turhan vähiin. Maalivahti Jussi Rynnäs ei ole pystynyt toistaiseksi juurikaan haastamaan Niklas Lundströmiä, ja hän on pelannut varsin vähän sekä ailahtelevasti. Myös Jarno Kärjeltä, Jaakko Rissaselta ja Petteri Nikkilältä odotetaan vielä enemmän.

2. Örebron viisikko ja Näkyvän paluu

– Kristian Näkyvän paluu kaukaloon marraskuussa vakavan sairauden jälkeen oli upea tarina jo sinäänsä. Nyt Näkyvä alkaa myös lähestyä huippukuntoa ja viime kauden virettään. Muutenkin Örebron suomalaisista erityisesti ykkössentteriksi noussut Robert Leino ja paljon vastuuta saanut pakki Robin Salo ovat olleet kauden positiivisimpia SHL-suomalaisia toistaiseksi.

– Örebron kausi on edennyt toistaiseksi hyvin ja joukkue taistelee suorasta puolivälieräpaikasta. Tässä tavoitteessa edellämainitut suomalaiset, kuten myös Rasmus Rissanen ja Joonas Rask ovat erittäin tärkeässä roolissa.

3. Luulajan mestarikaksikko ja uudistunut Växjö

– Suomalaisnäkökulmasta nostaisin vielä Luulajan duon Juhani TyrväinenArttu Ilomäki. MM-kultasankarit ovat mestaruutta tavoittelevan joukkueen avainpelaajia ja varmasti vahvasti ehdolla maajoukkueeseenkin. Växjössä pelaa puolestaan tällä kaudella peräti neljä suomalaista, jotka ovat kaikki puolustajia.

– Heistä Ilari Melart on taas löytänyt hurjan maalivireen ja paukuttanut tähän mennessä jo seitsemän osumaa. Miika Koivisto palasi vasta hiljattain pitkältä sairaslomalta, mutta tulee olemaan tärkeä vahvistus joukkueen kiekollisessa pelissä, ja myös Teemu Erosen kokemus nousee arvoonsa kauden edetessä. Juuso Vainio loukkaantui hiljattain, mutta toivotaan, että hänkin pääsee pian takaisin peleille.

C Moren tulevat SHL-pääottelut Liigan suunnitellun ottelutauon aikana. Pelit näkyvät C Moren tv-kanavilla sekä cmore.fi suoratoistossa, selostus suomeksi.

la 5.12. klo 16:10 Växjö-Linköping ja klo 18:55 Leksand-Luulaja

su 6.12. klo 15.55 Rögle-Växjö

to 10.12. klo 19.55 Linköping-Färjestad

la 12.12. klo 18.55 Luulaja-Djurgården

su 13.12. klo 18.25 Örebro-Färjestad

ti 15.12. klo 19:55 Brynäs-Leksand

to 17.12. klo 19:55 Örebro-Frölunda

la 19.12 klo 18.55 Oskarshamn-Luulaja

ma 21.12. klo 19.55 Oskarshamn-Växjö

Huom! Koronatilanteen johdosta muutokset otteluvalinnoissa mahdollisia.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja