Kotia ostaessa kiinnitä huomio kylpyhuoneen kuntoon!

Kylpyhuoneen kunnostamista pidetään asukkaille hankalampana remonttina. Märkätilojen uusimiseen liittyy riskinsä, mutta wc- ja pesutilojen korjaaminen maksaa ajan myötä vaivan takaisin. Asunnon ostajan on hyvä kiinnittää huomiota kylppärin kuntoon jo ostovaiheessa.

Kylpyhuoneiden puutteellinen ilmastointi, lattian väärä kaltevuus vedenpoistamisessa tai virheet tiivistyksissä voivat aiheuttaa pahimmillaan vakavia terveysongelmia homeen ja allergian myötä. Vaikka kylppäriremontti koettelee sekä kukkaroa että hermoja, on siihen syytä satsata. Asuntoa ostaessa on syytä varmistaa kylpyhuoneen kunto myyjältä, jotta vältyt ikäviltä yllätyksiltä.

Kylpyhuoneen remontointi aloitetaan huolellisella suunnittelulla. Usein on hyvä palkata ammattilaiset hommaan, sillä tee-se-itse –menetelmästä voi koitua vahinkoa esimerkiksi putkiston pettäessä. Kerros- ja rivitaloasuntojen märkätilojen remontteja suunniteltaessa asiasta on sovittava taloyhtiön kanssa.

Lattialämmitys kylpytiloihin on varteenotettava vaihtoehto. Se haihduttaa lattiassa olevan kosteuden nopeasti. Erilaisilla laatoilla kylpyhuoneeseen saa persoonallista ilmettä. Ahtaissa tiloissa on syytä suosia vaaleita laattoja. Isot laatat avartavat kylpyhuonetta ja tuovat tilantuntua. Lattian karheapintaiset laatat puolestaan ehkäisevät liukastumista.

Kylpyhuonetarkastuksessa on syytä muistaa seuraavat seikat:

• Pintamateriaalit on valittava niin, että ne kestävät vettä.

• Ilmanvaihdon on poistettava kosteus.

• Vesihöyryä ei saa päästää rakenteisiin.

• Vesieristyksestä on syytä huolehtia kunnolla.

• Pistorasioiden sijainti on mietittävä tarkasti ja sähkötyöt jätettävä ammattilaiselle.

Teksti: Jokakoti
Kuva: Sipoonranta

Lue myös:

    Uusimmat