Koskelan teinimurhan syyttäjät MTV Uutisten haastattelussa – paljastavat, mikä on ollut tapauksen vaikein asia selvittää

Koskelan surmasta syytetyt teinit syyntakeisia 3:04
Katso syyttäjien koko haastattelu ylläolevalta videolta.

Koskelan murhasta syytetyt kolme alaikäistä poikaa olivat mielentilatutkimuksen mukaan tekohetkellä syyntakeisia, eli ymmärsivät tekonsa. Helsingin käräjäoikeus julkaisi mielentilatutkimusten tulokset tänään. MTV haastatteli jutun syyttäjiä.

MTV Uutiset Live haastatteli oikeuden istunnon yhteydessä jutun syyttäjiä Yrjö Reenilää ja Satu Pomoellia. Haastattelun voi katso kokonaisuudessaan artikkelin yltä.

Haastattelussa syyttäjiltä kysyttiin muun muassa, mitä mieltä he ovat syytettyjen puolustuksen vaatimuksista ottaa tapauksen saama julkisuus huomioon syytetyille vaadituissa rangaistuksissa.

Niin ikään syyttäjät kommentoivat sitä, millaiset seikat ovat olleet tapauksessa syyttäjän kannalta vaikeimpia selvittää ja kuinka poikkeuksellisesta tapauksessa jutusta on kysymys.

Helsingin käräjäoikeuden on määrä antaa ratkaisu asiassa myöhemmin, syyskuun 3. päivä.

Henkirikos tapahtui Helsingin Koskelassa 4. päivä joulukuuta 2020. Viime maaliskuussa oikeus totesi välipäätöksessään selvitetyksi, että syytetyt olivat tehneet uhrille väkivaltaa eri tavoin ja määräsi kolmikon mielentilatutkimukseen. Vielä tuolloin tuomioistuin ei ottanut kantaa rikosnimikkeisiin.

Lue myös:

    Uusimmat