Korvausilman saanti

Hei,
Olemme rakentaneet talon n. 1/2 vuotta sitten. Raitisilmaventtiilit ovat vielä asentamatta, olisiko ne hyvä asentaa seinää vai kattoon, ikkunan päälle vai mihin? Talossa on koneellinen ilmanpoisto ja ainut korvausilmatulee saunaan lattian kautta.

Kiitoksia kysymyksestä.

Korvausilman saanti on laitettava kuntoon pikaisesti. Sillä on merkitystä ensinnäkin omaan terveyteenne sekä myös rakenteiden kunnossa pysymiselle. Jos ilma ei vaihdu ilmastointisuunnitelman mukaisesti, saattaa rakenteisiin kertyä kosteutta, joka vaurioittaa taloa ja on erinomainen pohja myöhemmälle homekasvustolle.

Korvausilman saanti on osa koko ilmanvaihtorakennetta. Näin ollen teidän tapauksessanne paras ratkaisu tulee määritellä yhdessä koneellisen järjestelmän toimittajan kanssa. Tähän vaikuttavat itse järjestelmän ominaisuudet, poistokanavien sijainti ja huonetilojen ilmankierron tarpeet.

Kun kokonaisuus määritellään jo alkuvaiheessa, voidaan ratkaisut tehdä tilakohtaisen tarpeen mukaan sekä myös edullisemmin ja tyylikkäämmin kuin myöhemmin paikkaamalla. Esimerkiksi korvausilma voidaan johtaa ikkunapuitteen yläosassa olevan aukon kautta, jolloin itse aukkoa ei juurikaan näy. Tämä vaikuttaa näin jo ikkunatoimittajan valintaan.

Hyviä vinkkejä saa osoitteesta www.sisailmayhdistys.fi

Terveisin Sakke

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja