Korvat hörölle viininystävät: avaruusviini on täällä

Kaikki viininystävät osaavat etsiä viinistä erilaisia aromeja ja makuvivahteita. Viini voi olla hedelmäistä, vaniljaista, nahkaisen tanniinista tai mausteista. Nyt viini saattaa maistua myöskin meteoriitiltä

Markkinoille on ilmestynyt ensimmäinen meteoriitillä kypsytetty viini. Chilessä viinitilan omistava englantilainen Ian Hutcheon keksi käyttää avaruudesta maahan pudonnutta meteoriittia tuomaan uudenlaista aromia viiniinsä. Avaruudesta ja tähtitieteestä kiinnostunut Hutcheon on avannut Chileen myös avaruuskeskuksen, joka on tällä hetkellä ainoa paikka josta meteoriittiviiniä voi toistaiseksi ostaa. Tulevaisuudessa Hutcheon aikoo tuoda viinin myös kansainvälisille markkinoille.

Hutcheon mainostaa viiniään juomakokemuksena ainutkertaiseksi:

– Juodessasi tätä viiniä juot samalla elementtejä aurinkokunnan syntyvaiheilta. Viinilläni haluan antaa kaikille mahdollisuuden päästä hetkeksi lähelle avaruutta, Hutcheon kertoo.

Meteoriittiviini jatkaa japanilaisen olutpanimon kehittämän avaruusoluen innoittamana avaruuden ja alkoholijuomien yhdistämistä. Avaruusolut valmistetaan ohralajikkeesta, joka oli varastoituna kansainvälisellä ISS-avaruusasemalla viisi kuukautta.

Riika Nykänen (MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja