Korvapuustin makuja

Nyt on sopiva hetki kaivaa jauhopussi ja kaulin keittiön komeron kätköistä, sillä kansallinen korvapuustipäivä haastaa kaikki jauhopeukalot taikinan tekoon. Valtakunnallista pullanleivonnan teemapäivää vietetään 4.10. Korvapuustipäivän yhtenä tavoitteena on ylläpitää ja edistää leivontataitoa.

Korvapuustipäivän toivotaan innostavan etenkin nuoria perehtymään leivonnan saloihin. Itseleivottu pulla ilahduttaa. On mukavaa nähdä oman käden jäljet, maistella itse tehtyjä lämpimäisiä ja tarjota niitä myös läheisille. Kotona leivottu pulla tuoksuineen tuottaa elämyksiä, joita saatetaan muistella vielä vuosikymmenien jälkeen. Tänä vuonna leivotaan minikorvapuusteja. Teemapäivä haluaa tavoittaa erityisesti nuoret, tulevaisuuden leipojat. Tämän vuoksi teemapäivä kohdistuu ennen muuta peruskoulujen oppilaisiin. Minikorvapuusteja kannattaa toki kokeilla ikään katsomatta.

Minikorvapuustit

(noin 40 kappaletta)

2,5 dl maitoa
1 muna
1 dl sokeria
2 tl kardemummaa
0,5 tl suolaa
1 ps kuivahiivaa
7-7,5 vehnäjauhoja
1 dl juoksevaa margariinia tai 100 g margariinia

Täyte:
0,5 dl juoksevaa margariinia tai 50 g margariinia
noin 3/4 dl sokeria
1-2 tl kanelia

Voiteluun:
munaa

Pinnalle:
raesokeria

1. Sekoita reilusti kädenlämpöiseen (+42 astetta) maitoon muna, sokeri, kardemumma ja suola. Sekoita kuivahiiva osaan jauhoja ja kaada seos maitoon.
2. Lisää jauhoja vähitellen koko ajan vaivaten ja alustamisen loppuvaiheessa huoneenlämpöinen margariini. Alusta taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi.
3. Anna taikinan kohota leivinliinan alla lämpimässä ja vedottomassa paikassa noin kaksinkertaiseksi.
4. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Jaa taikina kahtia ja kauli taikinapalat suorakaiteen muotoiseksi erittäin ohueksi levyksi (noin 20 x 60 cm). Levitä päälle margariinia, sokeri ja kaneli.
5. Kääri levy pitkältä sivulta alkaen rullaksi. Nipistä saumakohta hyvin kiinni ja käännä saumakohta pöytää vasten.
6. Leikkaa rullasta terävällä veitsellä vinottain paloja, jotka ovat leveämmältä puolelta noin 4 cm ja kapeammalta noin 1 cm. Nosta palat pystyyn niin, että kapeampi puoli tulee ylöspäin.
7. Paina sormella pullan päältä litteäksi aivan pohjaan asti. Nosta pullat leivinpaperin päälle pellille.
8. Anna kohota lämpimässä paikassa liinan alla 20-30 minuuttia. Voitele pullat munalla ja koristele raesokerilla. Paista 225 asteessa uunin yläosassa noin 8 minuuttia.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja