Koronavirus katkaisi sensaatiomaisen golfvoiton keväällä ottaneen Sami Välimäen nousun – "Harmitti"

2:06
Suomalaisgolfarit kertoivat kuulumisistaan Tulosruudussa.

Golfin Euroopan kiertue jatkuu yli neljän kuukauden tauon jälkeen heinäkuun alkupuolella Itävallassa. Mukana on myös Sami Välimäki, joka otti maaliskuussa yllätysvoiton vasta kuudennessa Euroopan kiertueen kisassaan Omanissa. 

Tiistaina Välimäki voitti Vanajalinnassa pelatun kilpailun, jossa oli mukana Suomen koko kärkikolmikko, Välimäki, Mikko Korhonen ja Tapio Pulkkanen.

Välimäki iloitsi voiton jälkeen etenkin mahdollisuudesta päästä pelaamaan kovia kilpakumppaneita vastaan koronaviruksen aiheuttaman pitkän tauon jälkeen.

– Oli siisti päästä pelaamaan ja vähän kisailemaan. Sitten ensi viikolla ollaan valmiina. Totta kai voitto on huippu juttu, täällä oli Suomen kärkikaarti. Se on aina hyvä.

Itävaltaan Välimäki lähtee maltillisin odotuksin. Kilpailutauon jälkeen ei oikein tiedä, mitä odottaa. Tavoite kuitenkin on selvä.

– Tasasta suorittamista. Se on aina arvotus, kun mennään neljä kierrosta ja on vähän tiukka setuppi. Ne ovat hyviä lämmittelykisoja ja pääsee vähän treenaamaan ennen kuin Englannin kisat alkavat.

Kiertue siirtyy heinäkuun puolivälin jälkeen Englantiin kahden Itävävallassa pelattavan kilpailun jälkeen. Newcastlessa ja Birminghamissa pelattavat kilpailut ovat palkintosummiltaan tuplasti suurempia Itävaltaan verrattuna.

Välimäki oli hienossa nousussa golfmaailmassa, kun koronavirus keskeytti pelit. Omanin voitto nosti häntä yli 200 sijaa maailmanrankingissa. Tällä hetkellä hänen sijoituksensa on 156:s.

Mies myöntää, että pelitauko otti aluksi päähän.

– Harmitti. Olisi ollut kovat pelihalut. Kyllä se siitä helpotti, kun mentiin pari viikkoa. Piti asennoitua niin, että nyt odotellaan ja katsotaan, miten homma etenee.

Kauden tavoitteikseen Välimäki mainitsee pääsyn major-turnaukseen sekä mahdollisimman hyvän sijoituksen Race to Dubai -rankingissa.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja