Koronan takia koomaan vaivutettu Emily heräsi yllätykseen Yhdysvalloissa – oli saanut poikavauvan

1:47
Katso Emily Brownin uskomaton synnytystarina videolta!

Koronaviruksen aiheuttamaa tautia sairastanut Emily Brown joutui sairaalaan, kun hän oli 31 viikolla raskaana. Hänen covid-19-oireensa olivat hyvin vakavat.

Tennesseen Ricevillessä asuva Brown ei pystynyt hengittämään kunnolla, joten hänet jouduttiin laittamaan hengityskoneeseen.

– Herättyäni luulin olleeni sairaalassa kaksi päivää, tuore äiti kertoo yhdysvaltalaiskanavan haastattelussa.

Todellisuudessa hänet oli vaivutettu koomaan kuukaudeksi. Tuona aikana hän oli synnyttänyt pojan.

– En aluksi uskonut sitä todeksi, minulle oli syntynyt vauva!

Poikalapsi syntyi vain muutamia päiviä Emilyn kooman alettua. Äiti oli siis synnyttänyt lapsen tietämättä asiasta kolmeen viikkoon.

Vastasyntyneellä ei tartuntaa

Keisarinleikkauksella syntynyt Tucker-poika vietti kuusi ensimmäistä viikkoaan vastasyntyneiden teho-osastolla. Sairaalasta hän pääsi kahdeksanviikkoisena.

Tuckerilla ei kuitenkaan todettu koronavirustartuntaa, vaikka hänen äitinsä sairasti covid-19-tautia synnytyksen aikaan. Lääkärin mukaan on tyypillistä, ettei tauti tartu äidiltä vastasyntyneelle.

Oppi kantapään kautta

Lääkäreiden mukaan pahimmillaan näytti jo siltä, ettei Brown koskaan saisi nähdä lastaan. Tauti oli viemässä voiton. Kaikki päättyi kuitenkin hyvin, ja perhe kutsuu äidin selviämistä ihmeeksi.

Aiemmin Brown ei ottanut koronaviruksen aiheuttamaa uhkaa tosissaan. Nyt hän on oppinut kantapään kautta, kuinka vakavasta viruksesta on kyse.

– Suhtauduin siihen aiemmin hyvin kevyesti. Vähät välitin maskin käyttämisestä, se oli mielestäni typerää. No, sitä se ei ole, sillä covid on todellinen asia.

Lähteet: CNN, NBC

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja