Koronaan sairastunut prinsessa Sofia muistutti somessa juuri ennen tartuntaa, kuinka välttää tauti – myös muut kuninkaalliset testattiin

0:29
Näin Ruotsin hovi tiedotti prinssiparin koronatartunnasta

Ruotsin hovi ilmoitti torstaina, että prinssi Carl Philpillä ja prinsessa Sofialla on todettu koronavirustartunta.

Ruotsin hovi tiedotti torstaina prinssi Carl Philipin ja prinsessa Sofian sairastuneen koronavirukseen. Hovin mukaan prinssiparilla oli flunssaoireita, mutta he voivat tilanteeseen nähden hyvin.

Hovi kertoi, että myös kuningas Kaarle Kustaa, kuningatar Silvia, kruununprinsessa Victoria ja prinssi Daniel testataan tartunnan varalta. Kuninkaalliset olivat osallistuneet viime perjantaina Silvian veljen hautajaisiin.

Ruotsalaislehti Expressenin mukaan muiden kuninkaallisten testitulokset olivat kuitenkin negatiiviset.

Carl Philipin ja Sofia lapset prinssi Alexander ja prinssi Gabriel eivät ole sairastuneet.

– En tiedä, onko heitä testattu, mutta he eivät ole sairaana, hovin tiedottaja Margareta Thorgren kommentoi Expressenille.

– Kuningaspari ja kruununprinsessa puolisoineen ovat terveitä ja työskentelevät täysipäiväisesti, kertoi Thorgren, jonka mukaan tapaamiset hoidetaan kuitenkin digitaalisesti kotoa käsin.

Jos video ei näy, voit katsoa sen tästä.

Prinsessa Sofia muistutteli Instagramissa vain päivää ennen koronavirustartunnasta tiedottamista prinssiparin Instagram-tilillä siitä, kuinka välttää tauti.

Instagram-videolla vapaaehtoiseksi Tukholmassa sijaitsevaan yksityissairaalaan jo keväällä pestautunut Sofia ja muu sairaalan henkilökunta kertovat toimista, joihin on ryhdytty viruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Videolla kerrotaan muun muassa työmatkojen taittuvan polkupyörällä julkisen liikenteen sijaan sekä ruokalan väljemmistä istumajärjestelyistä.

Myös prinsessa Sofia kertoo videolla omista toimistaan.

– Teen varsin monia asioita eri tavalla. Tapaan kasvotusten vain läheisimpiä perheenjäseniäni. Ja työskentelen täällä, keväästä saakka Sophiahemmetin yksityissairaalassa avustanut prinsessa kertoo videolla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja