Prinssi Carl Philipillä ja prinsessa Sofialla todettu koronatartunta – levisikö virus hautajaisissa?

0:29
Katso videolta, kuinka Ruotsin hovi tiedotti tapauksesta.

Prinssi Carl Philip ja prinsessa Sofia ovat sairastuneet koronavirukseen.

Ruotsin hovi tiedotti torstaina, että prinssi Carl Philipillä ja prinsessa Sofialla on todettu koronavirustartunta.

Asiasta uutisoi ruotsalaislehti Expressen.

Hovin mukaan Carl Philipillä ja Sofialla on flunssaoireita, mutta he voivat olosuhteisiin nähden hyvin. Sitä, mitä kautta tartunta on tullut, selvitetään.

Myös kuningas Kaarle Kustaa, kuningatar Silvia, kruununprinsessa Victoria ja prinssi Daniel aiotaan testata.

Hovin tiedottajan Margareta Thorgrenin mukaan myös muut kuninkaallisen perheen jäsenet testataan, koska perhe osallistui viime perjantaina yhdessä kuningatar Silvian veljen Walther Sommerlathin hautajaisiin.

Throgrenin mukaan hautajaisissa noudatettiin tarkasti turvallisuusmääräyksiä. hänen mukaansa tilaisuudessa oli paikalla alle kymmenen ihmistä ja kaikki oli testattu koronaviruksen varalta. Tuolloin testitulokset olivat ollee negatiiviset.

Ikänsä puolesta riskiryhmään kuuluvat Kaarle Kustaa ja Silvia ovat pandemian aikaan olleet pääosin eristyksissä Stenhammarin linnassa.

Vaikka Ruotsin hovissa tartuntoja ei ole tullut aiemmin ilmi, eivät Carl Philip ja Sofia ole suinkaan ensimmäiset kuninkaalliset, joilla tartunta on todettu.

Brittihovissa koronan ovat sairastaneet ainakin prinssi Charles ja prinssi William. Myös Monacon ruhtinas Albertilla todettiin keväällä koronatartunta.

Prinsessa Sofia sai keväällä kiitosta teoistaan koronapandemian aikana. Prinsessa kävi lentoyhtiön työntekijöille tarkoitetun koulutuksen ja ilmoittautui avustamaan hoitajia Tukholmassa sijaitsevaan yksityissairaalaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja