Pipari- ja pullataikinan yhdistelmä on vastustamaton!
Piparipulla säilyy mehevänä piparitaikinan ja viikunoiden avulla. Jos pulla pääsee kuivumaan, kostuta sitä konjakilla.
1 pkt (1 kg) Myllyn Paras Pullataikinaa
1 pkt (500 g) Myllyn Paras Pipari- tai Piparkakkutaikinaa
250 g kuivattuja viikunoita
3-4 rkl konjakkia tai sitruunamehua
rasvaa vuoan voiteluun
Pinnalle:
munaa, raesokeria
Levitä pullataikinalevyt erilleen sulamaan ja kohoamaan esim. leivinpaperin päälle pellille n. 40-asteiseen
uuniin (peitettyinä). Nosta piparitaikina sulamaan.
Pilko viikunat pieniksi paloiksi konjakkiin tai sitruunaveteen turpoamaan taikinoiden sulamisen ajaksi.
Voitele isohko reiällinen irtopohjakakkuvuoka. Nipistele kaksi pullataikinalevyä kapeista päistään kiinni ja aseta vuoan pohjalle niin, että pohja peittyy. Levitä päälle puolikas toisesta piparitaikinalevystä (n. 100 g).
