Mainos

Kommentti: Viisikko vaalitentissä – pitäisikö kuunnella presidenttiä, EU-komissaaria, työministeriä – ja kansaa?

2:14
Vaalitenttien merkitys on kasvanut - katso eilinen uutisjuttu aiheesta!

Uinumisen aika on ohi vaalitaistossa, kun viisi puheenjohtaja kokoontuu tänä iltana MTV Uutisten pääministeritenttiin. Loppusuoralla kaikki on mahdollista, kirjoittaa MTV Uutisten politiikan päällikkö Jussi Kärki.

Pääsemme tänä iltana Maikkarilla tekemään vaalitenttiä erinomaisista asetelmista. Ylen viimeviikkoinen gallup sähköisti vihdoinkin ilmapiirin: SDP on pienellä karkumatkalla, mutta puolueet sijoilla 2-5 ovat yhdessä klimpissä.

Myöskään aiheista ei ole pulaa tentissä. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö kaipasi twitter-viestissään vaalikeskustelua ulko- ja turvallisuuspolitiikasta, komissaari Jyrki Katainen EU:sta, työministeri Jari Lindström työllisyyskeinoista. Jo pitempään on vaadittu milloin ilmastovaaleja, milloin maahanmuuttovaaleja, milloin sotevaaleja.

Vaalitenttien sisällön nosti puheenaiheeksi ensimmäisenä Ilta-Sanomien erikoistoimittaja Timo Haapala, jota presidenttikin peesasi.

Kaikki ovat oikeassa. Ja oikeassa on myös illan tv-tenttimme kellottaja: kahteen tuntiin mahtuvat kahden tunnin asiat.

Kiitokset myös twitteristeille ja tv-katsojille lukuisista vinkeistä. Niistä on käynyt selväksi, mistä tenteissä pitäisi puhua ja ennen kaikkea, mistä ei olisi niin väliä puhua.

Sotesekoilu on harmittavalla tavalla mustamaalannut tärkeän ihmisten arkeen vaikuttavan vaaliteeman, sosiaali- ja terveyspalvelut.

Viisikko ehdolla pääministeriksi

Illan tv-tenttimme viisi puheenjohtajaa ovat kaikki miehiä, mutta uskon tähän tulevan muutoksen lähitulevaisuudessa.

Veikkaan, että myös suurimpien puolueiden johdossa nähdään useampi nainen ja ehkäpä jo parin seuraavan vaalikauden kuluessa - joissakin puolueissa yllättävänkin nopeasti. Vaalitulos heiluttaa varmasti puoluejohtajien tuoleja.

Koolla on siis Viisikko vaalitentissä: Antti Rinne, Petteri Orpo, Jussi Halla-aho, Juha Sipilä ja Pekka Haavisto. Hyvällä tahdolla pystyy sanomaan, että näistä viidestä kuka tahansa voi nousta seuraavaksi pääministeriksi.

Herätyskellot soimaan tänä iltana kello 20

Media on hoitanut tehtäväänsä eduskuntavaaleissa tähän mennessä monipuolisesti. Ylen konsepti on toimiva: puheenjohtajan puhe, tiukka tentti ja Matti Apunen kertoo päälle, miten asiat oikeasti ovat.

Iltapäivälehdet ja Hesari ovat nostaneet vaalien alla tärkeitä puheenaiheita ja sytykettä muidenkin tentteihin.

Media on siis hereillä, nyt olisi poliitikkojenkin aika herätä. Se vaatii puheenjohtajilta ja muiltakin ehdokkailta kolmea asiaa: rohkeutta, rohkeutta ja rohkeutta.

Herätyskellot soimaan siis kello 20. Vuorossa on MTV Uutisten Pääministeritentti Jussi Kärjen ja Jan Anderssonin vetäminä ja jälkilöylyt Kymmenen uutisten jälkeen kello 22.35 Asian ytimessä Jaakko Loikkanen -ohjelmassa.

MTV:n pääministeritentti ja suuri vaalitentti suorina lähetyksinä MTV3-kanavalla ja mtv-palvelussa 2.4. klo 20 ja 10.4. klo 20. Lisäksi sunnuntaina nähdään uudenlainen Sinustako kansanedustaja -vaaliohjelma klo 21.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja