Mainos

Kommentti: Terveisiä Trumplandiasta – täällä kaikki hyvin, protestoikaa siellä rauhassa

”Hän hävisi ja isosti, joten anna jo olla”, lukee pennsylvanialaisen miehen t-paidassa.

Englanninkielinen teksti on suunnattu naishenkilölle, luonnollisesti Hillary Clintonille ja hänen kannattajilleen. Kantaja on ylpeä presidentti Donald Trumpin tukija ja hänellä onkin syytä hymyyn. Trump on virallisesti ollut suurvallan johtajana huomenna kuukauden ja ajanut asioita, joita kampanjan aikana lupasi.

Hän on käskenyt vähentää yritysten ympäristörajoituksia, määrännyt Meksikon muurin rakennettavaksi ja yrittänyt rajoittaa muslimien pääsyä maahan. Jälkimmäisimmässä hän tosin epäonnistui, mutta ensi viikolla Trump on luvannut uuden suunnitelman. 

Vaikka Trumpia vastaan on osoitettu mieltä eri puolella maailmaa, kannattajien keskuudessa vallitsee rauha. Suoraan sanottuna Pennsylvanian osavaltion syrjäkylissä naurattaa ja reippaasti.

Asiantuntijat antavat lausuntoja Trumpin epävakaasta mielenterveydestä, mutta täällä Trumpin vastaisia protesteja pidetään hulluina. Yksi herrasmies sanoi minulle, että hänestä ajatus siitä, että professorin tasoinen henkilö huutaa kadulla ”Trump alas”, osoittaa jo maalaisjärjen puutetta.

New Yorkin tapaisissa monikulttuurisissa kaupungeissa seinissä olevat tekstit kuten ”Karkota Trump” ovat yleisiä ja liberaalit kokoontuvat Trump Towerin eteen purkamaan ahdinkoaan. Nurinkurista tässä Yhdysvaltain kokoisessa palapelissä on kuitenkin se, että kumpikin puoli pitää toista puolta kahelina.

Trump onkin saanut kannattajansa uskomaan yhä vahvemmin, että media valehtelee ja hän kutsuu liberaalia lehdistöä Yhdysvaltain viholliseksi.

Tällaista puhetta on verrattu diktaattorin retoriikkaan, mutta kannattajista Trump on oikeassa. Trumpin kuluvan viikon toimittajia sättivää lehdistötilaisuutta kauhisteltiin Suomea myöten, mutta tässä pitäjässä sen katsotaan olleen juuri sellainen kuin piti. Kun kysyn tukijoilta uskovatko he, että minä edustan MTV Uutisten kautta myös valeuutisia, he menevät hiljaiseksi. Hetken pohdinnan jälkeen minulle vastataan: ”En näe sinussa mitään vikaa, koska tulit tänne asti, kyselet ja kuuntelet.”

Suosittelen siis kaikille Yhdysvaltoihin matkaaville automatkaa rannikon suurkaupungeista maan keskiosiin syrjäisempään Trumplandiaan. Siellä ei toimi Über eikä ravintoloista saa sushia, mutta ihmiset ovat iloisia.

Retki toiseen kuplaan voi tehdä tulevasta kolmesta vuodesta ja 11 kuukaudesta helpompaa - tai ainakin olet yrittänyt.

2:41

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja