Kommentti: Sensaatio Suomen viestinelikkoon! Joukkuekaveri heitti jo pyyhkeen kehään

1:04
Niko Anttolalta upea esitys aikuisten arvokisadebyytissään: "Pystyin hiihtämään omalla tasolla, olen tyytyväinen."

20-vuotias Niko Anttola hiihti itsensä Suomen viestinelikkoon MM-kisoissa, kirjoittaa MTV Urheilun Ossi Karvonen Planicasta.

Nuorten moninkertainen MM-mitalisti Anttola tiedettiin jo ennen aikuisten arvokisadebyyttiään huippulupaukseksi. Tapa, jolla hän hiihti keskiviikkona 15 kilometrin vapaan yhteislähdössä, oli kuitenkin mykistävä.

Ei tietoakaan hätäilystä, vaan Anttolan isku kesti huippuraskaalla reitillä tasavahvana maaliin saakka. Ja pitää vielä korostaa: Anttola ei ollut aiemmin hiihtänyt Planican MM-latuun verrattavissa olevissa olosuhteissa.

– Pystyin hiihtämään omalla tasollani. Olen siihen tyytyväinen, Anttola totesi vaatimattomasti.

Anttola oli kisan 24:s, ja hävisi suomalaisista vain Perttu Hyväriselle (13:s). Sekä Markus Vuorela että Remi Lindholm jäivät selvästi nuorukaisen taakse.

Viestipaikasta taistelleen Lindholmin puolen minuutin tappio Anttolalle oli hyvin merkittävä.  

Juttu jatkuu videon alla. 

3:06
MTV:n kisatiimi linjasi Suomen joukkueet maastohiihdon MM-viesteihin: "Pakkohan hänet on valita."

Voiko Suomen valmennusjohto jättää nyt enää Anttolaa pois perjantaina hiihdettävästä miesten viestistä? Mielestäni ei. Varsinkin, kun Lindholminkin heitti pyyhkeen kehään.

– Kyllä se voi olla, että minulla alkoi nyt kevät. Anttola veti tosi hyvin. Nostan hattua, Lindholm tunnusti 15 kilometrin kisan jälkeen.

Mietintää herättänee enää Anttolan osuus. Onko ankkuri hän vai Hyvärinen? Kisoissa koetellun Suomen joukkueen nelikon miesten viestissä muodostavat pakassa pidetty Ristomatti Hakola, Iivo Niskanen, Niko Anttola ja Perttu Hyvärinen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja