20-vuotias Niko Anttola löi kilpaveljen ällikällä kesken MM-hiihdon – mykistävä havainto

Niko Anttolalta upea esitys aikuisten arvokisadebyytissään: "Pystyin hiihtämään omalla tasolla, olen tyytyväinen" 1:04
Niko Anttolalta upea esitys aikuisten arvokisadebyytissään: "Pystyin hiihtämään omalla tasolla, olen tyytyväinen."

Pikahälytyksellä Planican MM-hiihtoihin kutsutun Markus Vuorelan kisasta 15 kilometrin vapaan väliaikalähdössä keskiviikkona ei jäänyt jälkipolville kerrottavaa. Niko Anttolan päivä oli toisenlainen. 

Sairastelujen jäljiltä kuntoaan hiihtomatolla kotimaassa ennen Planicaan lähtöä testannut Vuorela jäi kärjelle yli kolme minuuttia, sijoitus oli 43:s.

Vuorelan mielestä positiivisin seikka hänen kisassaan oli 20-vuotiaan Niko Anttolan huima debyytti aikuisten arvokilpailuissa. 13 minuuttia ennen Vuorelaa ladulle lähtenyt Anttola oli 24:s.

– Näin tämän meidän nuoren kaverin tuossa kisassa. Oli niin hienoa menoa, että kannatti lähteä katsomaan, Vuorela veisteli.

– Tulin juuri tuosta kierrokselta. Ajattelin, että otan hänet kiinni ja pääsen vähän vetämäänkin, mutta en saanut edes kiinni. Kyllä nuori mies vetää hienosti. Haetaan siitä ne päivän positiiviset asiat, että meillä on edes nuoria tulossa. Voi vanhat jäädä eläkkeelle, kaukana ikälopusta oleva 26-vuotias Vuorela totesi.

Juttu jatkuu videon alla. 

MTV:n kisatiimi linjasi Suomen joukkueet maastohiihdon MM-viesteihin: "Pakkohan hänet on valita" 3:06
MTV:n kisatiimi linjasi Suomen joukkueet maastohiihdon MM-viesteihin: "Pakkohan hänet on valita."

Vuorela huomasi nopeasti vauhdin puutteen, kun puoli minuuttia myöhemmin startannut ranskalainen Maurice Manificat tuli hänestä ohi "aika ajoissa".

– Enkä pystynyt siihenkään (peesiin) tarttumaan. Ei ole hyvää sanomista. Hyvät ladut, mutta pitäisi olla kunnossa.

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Vuorela epäili, että kisa jää hänen ainoakseen Planicassa. Perjantain viestiin ei ole ainakaan asiaa. Päätösmatka on 50 kilometriä perinteisellä.

– Aina valmis olen, jos sellainen käsky tulee. Katsotaan, onko (päävalmentaja Teemu) Pasanen laittanut jo (lentolipun) sähköpostiin, Vuorela vitsaili.

MM-hiihtoihin hälytetty Markus Vuorela heitti vitsiksi: "Kärki meni kovaa, minä en" 0:48
MM-hiihtoihin hälytetty Markus Vuorela heitti vitsiksi: "Kärki meni kovaa, minä en."

Lue myös:

    Uusimmat