Petter Northug ylistää – näin maastohiihdon 20-vuotias suomalaissensaatio vastaa

Norjalaislegenda Petter Northug ylistää tätä 20-vuotiasta suomalaista – näin Niko Anttola vastaa 1:53
Norjalaislegenda Petter Northug ylistää tätä 20-vuotiasta suomalaista – näin Niko Anttola vastaa.

Nuorten MM-kisoissa menestystä niittänyt Niko Anttola on noussut viime vuosina Suomen maastohiihdon huippulupaukseksi. Keskiviikkona hänellä on edessään aikuisten arvokisadebyytti Placanissa. 

Anttolan, 20, neljästä nuorten MM-mitalista kaksi viimeisintä irtosi Kanadan Whistleristä tammi-helmikuun vaihteessa. Hän voitti 10 kilometrin vapaan ja otti hopeaa 20 kilometrin perinteisen yhteislähdöstä. 

Omien sanojensa mukaan Iivo Niskasen ja norjalaistähtien hiihdoista vaikutteita imenyt Anttola on saanut osakseen ylistystä myös Norjan entiseltä mestarihiihtäjältä ja nykyiseltä asiantuntijalta Petter Northugilta

– Suomella on nuorten maailmanmestari, joka hiihtää perinteisellä ylämäkeä kuin Iivo Niskanen ja liukuu vapaalla yhtä elegantisti kuin Thomas Alsgaard, Anttolan lajitaitoa ja monipuolisuutta hehkuttanut Northug kehui Twitterissä helmikuun alussa. 

MTV Urheilu kysyi tiistaina Anttolan reaktiota Northugin kehuihin. Pääkuvan videolta selviää nuorukaisen vastaus sekä tavoitteet 15 kilometrin vapaan kisaan. 

Anttolan hiihtotekniikan eniten ihastuttanut osa-alue on vapaalla käytettävä Wassberg-tekniikka. Suomen päävalmentajan Teemu Pasasen mukaan vastaavaa saa hakemalla hakea maajoukkuehistoriasta. 

– Varmasti on ihan parhaasta päästä. On todella elastisen ja hienon näköistä. Pitkä liuku, rauhallista hiihtoa. Hän on pitkä kaveri, niin se näyttää vähän rauhallisemmalta, Pasanen perustelee. 

– Teknisesti Niko on todella hyvä hiihtämään, niin perinteistä kuin vapaata.

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Planican kisaladut sopivat Anttolan vahvuuksiin erittäin hyvin, mutta Pasanenkin muistuttaa, että odotuksia ei saa kasata nuoren miehen harteille liikaa. 

– Nämä ovat vähän eri kisat kuin ne nuorten kisat. Nyt tärkeintä on se, että hän pääsee kokeilemaan täällä ja hiihtämään tällaisia aikuisten arvokisalatuja, joita ei juurikaan varsinkaan kotimaassa pääse hiihtämään, Pasanen summaa. 

Miesten 15 kilometrin vapaan väliaikalähtö starttaa keskiviikkona kello 13.30. Anttolan lisäksi suomalaisista ladulle lähtevät Perttu Hyvärinen, Remi Lindholm ja Markus Vuorela. Planican MM-ohjelmaan pääset tästä linkistä

Lue myös:

    Uusimmat