Kommentti: Poikkeuksellinen laturaivo taklasi Lahden maailmancupin sykähdyttävimmän seikan taka-alalle

0:24
Venäjän Aleksandr Bolshunov ajoi suomalaissankari Joni Mäen päälle maalialueella – Suomi sensaatiomaisesti toiseksi miesten viestissä Lahdessa.

Lahden maailmancupin maastohiihtokisat päättänyt dramaattinen episodi hautasi alleen kutkuttavan näkymän: Suomen miesten viestijoukkueen pitäisi yltää MM-kisoissa mitaleille ensi kertaa 12 vuoteen, MTV Urheilun Ossi Karvonen kirjoittaa.

Aloitetaan siitä sunnuntaipäivän puheenaiheesta. Maastohiihdon venäläistähden Aleksandr Bolshunovin Joni Mäkeen kohdistama raivonpurkaus varasti Lahden maailmancupista kirjoitetut otsikot.

Ja syystä. Sen verran poikkeuksellinen ja raju Bolshunovin aiheuttama tilanne oli. Sitä kelataan varmasti vielä useaan otteeseen, ja siihen palataan myös MM-hiihdoissa.

Katso pääkuvan video: Aleksandr Bolshunovilta törkeä temppu viestikisan maalissa!

Tämä käy Suomen joukkueelle, sillä onhan Bolshunov yksi Iivo Niskasen päävastustajista henkilökohtaisilla matkoilla, ja venäläistähden helposti kuoriutuva "sipuli" voi antaa etua myös viestikisassa. Tämän pohjatyön Mäki aloitti jo sunnuntaina.

Tällä hetkellä näyttääkin siltä, että Suomen mitalitoiveet Oberstdorfissa on käärittävä Iivo Niskasen ja viestijoukkueista varsinkin miesten nelikon ympärille – jos Krista Pärmäkoski ei sitten löydä väkevää kirivaihdetta MM-valmisteluissaan.

Bolshunovin raivominen hautasi alleen mainion suomalaispäivän satoa. Naisten joukkue ylsi hienosti kolmanneksi, ja palkintosija oli miesten viestijoukkueelle maailmancupissa ensimmäinen vuosikausiin – ja esimerkiksi Iivo Niskaselle uran ensimmäinen.

Suomi saavutti kakkospaikan erinomaisella taktiikalla ja tasapainoisilla hiihdoilla. Perttu Hyvärinen, Ristomatti Hakola, Niskanen ja Mäki onnistuivat kaikki, ja Niskasen siirto tutulta kakkospaikalta kolmosveturiksi oli menestys. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Päävalmentaja Teemu Pasanen puhuikin "varteenotettavasta nelikosta" ja leikkisästi "kohtuullisen toimivasta järjestyksestä". Ei olisi yllätys, jos joukkue olisi juurikin tuo Oberstdorfin MM-viestissä 5. maaliskuuta – joskin viimeiset ratkaisut tehdään aina kisapaikalla silloisten muuttujien perusteella.

Ja mitalinäkymä on erittäin vahva. Norja vaikuttaa ylivoimaiselta, mutta Suomella on saumat lyödä jopa väkivahva Venäjä, jos miehet ja kalusto ovat iskussa, kuten Lahdessa oli. Taustalla häärii kuitenkin Ranskan, Italian ja Ruotsin kaltaisia joukkueita, joten lipsahduksiin ei ole varaa.  

Ja kuten Perttu Hyvärisen puheet Lahdessa osoittivat: huippuhiihdossa tunnelmat voivat muuttua hyvin nopeasti. 

– Nyt voi lopettaa höpöttämisen viestihommista ja muista vähäksi aikaa, Hyvärinen lateli lauantain mahalaskun jälkeen

– Meillä on tosi hieno tilanne tällä hetkellä. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja