Krista Pärmäkoski kommentoi välimatkaansa MM-mitaliin – Isometsä: "Onhan siinä totuuden siemen"

1:59
Krista Pärmäkoski kommentoi MTV Urheilulle yhdistelmäkisan 9. sijaansa: "Oli tämä pieni pettymys."

Krista Pärmäkoski sai lauantaina Lahdessa viitteitä siitä, miten iso urakka hänellä on edessään, jos hän mielii MM-mitaleille Oberstdorfissa helmi-maaliskuun vaihteessa. 

– Minuutin ero Thereseen (Johaug) ei ole paha, sillä oli hidas keli.

Tätäkin enemmän Pärmäkoskea kiinnosti ero palkintosijoihin, sillä Johaug on tällä hetkellä omassa luokassaan. 

Tämä ero oli 33 sekuntia.

Kisassa yhdeksänneksi tullut Pärmäkoski olisi toivonut ehkä hieman liukkaampaa suksea perinteisen osuudelle, mutta toisaalta hän halusi olla varma suksen pitävyydestä. 

Nyt alkaa viimeistelytyö kohti MM-palkintosijoja. Seuraava näyte nähdään sunnuntain viestissä, ensi viikolla Pärmäkoski hiihtää Falunin maailmancupissa. 

– Totta kai haluaisin olla pallilla, mutta se on puolen minuutin päässä. Nyt pitää alkaa taikoa sitä eroa pois tästä.

– Ei se puoli minuuttia ole paha matka. Rukalla se oli puolitoista minuuttia, ja tämä puoli minuuttia myös Tourilla kaksi viikkoa sitten. Kun saan kaiken kuntoon, niin uskon, että se on mahdollista ottaa (kiinni).

Isometsä: Suomalaisesitykset tasapaksuja

MTV Urheilun asiantuntija Jari Isometsä kuvaili suomalaiskärjen muodostaneiden Pärmäkosken, Kerttu Niskasen (12:s) ja Johanna Matintalon (19:s) lauantaisia esityksiä tasapaksuiksi. 

– Ne eivät näissä paikoissa riitä.

Pärmäkoskesta odotetaan Suomen kärkinaista MM-hiihdoissa, vaikka moninkertaisen arvokisamitalistin alkukausi meni pilalle sairastelun takia.

Miltä ero MM-palkintosijoihin Isometsästä kuulostaa? 

– Onhan siinä totuuden siemen, että puoli minuuttia 15 kilometrillä tarkoittaa sitä, että olet vielä hollilla. Mutta sitten täytyy muistaa, että tähän lisätään vielä Frida Karlsson, Julia Stupak ja Tatjana Sorina, jotka puuttuvat täältä, Isometsä huomauttaa. 

– Ja tietysti tällä hetkellä palkintopallilla olevilla on myös tarkoitus petrata. Monesti urheilija miettii asiaa niin, että "minä petraan", mutta kun muutkin petraavat. Ero ei ole kuitenkaan missään nimessä tavoittamaton, asiantuntija lisää. 

Naiset hiihtävät sunnuntain Lahdessa viestin. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja