Aleksandr Bolshunovin raivoamista läheltä todistanut Jari Isometsä näki tapauksessa ison signaalin: "Pistettiin peli poikki"

0:24
Venäjän Aleksandr Bolshunov ajoi suomalaissankari Joni Mäen päälle maalialueella – Suomi sensaatiomaisesti toiseksi miesten viestissä Lahdessa.

MTV Urheilun asiantuntija Jari Isometsä piti Kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n toimintaa onnistuneen ripeänä Lahden hiihtostadionilla sunnuntaina. 

Salpausselän maailmancup-hiihdot päättyivät dramaattisesti, kun Venäjän miesten viestijoukkueen ankkuri Aleksandr Bolshunov riehaantui maalisuoralla ja -alueella

Bolshunov huiski sauvalla Suomen Joni Mäkeä ja taklasi tämän lopulta kumoon. Mäki voitti Bolshunovin kirissä kakkospaikasta. 

Katso pääkuvan video: Aleksandr Bolshunovilta törkeä temppu kisan maalissa!

Isometsä näki tilanteen aitiopaikalta, aivan maalialueen vierestä. 

– Mäki tuli loppusuoralle ensimmäisenä. Hän otti taktisesti juuri ajoissa oikean kaistan ja pelasi fiksusti, sillä Bolshunovilta loppuivat kaistat kesken ja hän oli törmätä aitaan.

– Tämän kontaktin jälkeiset tapahtumat olivat sitten sellaisia, joita ei saisi tehdä, Isometsä lisäsi viitaten Bolshunovin raivoamiseen. 

Hetken aikaa maalialueella oli tunnelma, että Mäki saattoi tehdä ratarikkomuksen, mutta tämä aavistus kumottiin nopeasti, kun FIS hylkäsi Venäjän joukkueen epäurheilijamaisen käytöksen takia. FIS:n kilpailujohtaja Pierre Mignerey ehti jo todeta myöhemmin, ettei Bolshunovia uhkaa suurempi rangaistus

Isometsän mielestä FIS:n nopea reaktio Venäjän joukkueen hylkäämisestä oli onnistunut. 

– Se, että Venäjä hylättiin, oli varmasti sitä, että FIS halusi antaa signaalin, ettei tällaista sallita ja siitä tulee heti hylkäys. Pistettiin tavallaan peli poikki.

– Tämä oli vähän kuin ennakkotapaus. Tällaista ei ollut tapahtunut ainakaan minun muistikuvan mukaan koskaan. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Viestijoukkueilta loistavat MM-näytöt

Isometsä vaikuttui Perttu Hyvärisen, Ristomatti Hakolan, Iivo Niskasen ja Mäen viestirypistyksestä Lahdessa. 

Esitys veti asiantuntijan suun hymyyn ajatellen kuukauden päästä käytäviä MM-kisoja. 

– Se on ihan selvä, että MM-viestinelikko on tässä. Järjestystä joudutaan vielä miettimään sitten kisojen sisällä muun muassa urheilijoiden vireystilan mukaan.

– Mutta ei tämä järjestys yhtään pöllömpi ole! Mitalipuheet vain kiihtyvät nyt. 

Isometsä kehui myös Suomen naisten viestisuoritusta. Johanna Matintalo, Kerttu Niskanen, Laura Mononen ja Krista Pärmäkoski sivakoivat Suomen kolmanneksi.  

Isometsän mielestä MM-joukkue on tämä ja juuri sunnuntaina nähdyssä hiihtojärjestyksessä, jos mitään yllättävää ei tapahdu.

– Naisten MM-mitali olisi yllättävämpi kuin miesten, mutta siihen on mahdollisuudet, vaikka Venäjältä ja Ruotsilta puuttui Lahdessa pari huippunimeä ja Yhdysvallat rukkaa vielä kokoonpanoaan.

– Hemmetin hyvä suoritus! Isometsä kehui. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja