Aleksandr Bolshunovin raivo yllätti suomalaiset – Ristomatti Hakola jysäytti tylyt terveiset venäläistähdelle

0:24
Venäjän Aleksandr Bolshunov ajoi suomalaissankari Joni Mäen päälle maalialueella – Suomi sensaatiomaisesti toiseksi miesten viestissä Lahdessa.

Joni Mäen viestijoukkuetoverit Ristomatti Hakola ja Perttu Hyvärinen antoivat suoran mielipiteensä suomalaisen kimppuun käyneestä Venäjän Aleksandr Bolshunovista Lahdessa käydyn tulisen maailmancup-kisan jälkeen. 

Suomi oli viestikisassa hienosti toinen ylivoimaisen Norjan jälkeen, mutta huomion maalissa varasti Venäjän ankkurin Aleksandr Bolshunovin käytös.

Loppusuoralle edellä päässyt Mäki kukisti Bolshunovin kirissä, mutta venäläinen katsoi Mäen leikanneen hänen linjalleen. Suomalainen toimi sääntöjenmukaisesti, mutta tunteiden vallassa ollut Bolshunov huiski Mäkeä kohti sauvallaan ja taklasi tämän lopulta nurin maalialueella. 

Katso pääkuvan video: Aleksandr Bolshunovilta törkeä temppu kisan maalissa!

Hakola ja Hyvärinen kertasivat Venäjän hylkäykseen johtaneita dramaattisia tapahtumia yhdessä median edessä. 

– Tuo lopun avojääpommi olisi saanut jäädä tulematta, Hakola aloitti. 

– Olen käynyt painikoulussa pienempänä, Mäen syliinsä Bolshunovin taklauksen jäljiltä saanut sanavalmis suomalainen jatkoi. 

– Kyllä he (venäläiset) tosi kuumana kävivät. Sellainen tilanne, joka ei kuulu näihin hommiin, Hyvärinen komppasi. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Hakolan ja Hyvärisen mukaan tilanne maalialueella oli räjähdysaltis. 

– Katseetkin riittivät (kertomaan tuntemukset), Hakola sanoi. 

– Pieni kielimuuri siinä oli, Hyvärinen lisäsi. 

Hakola ja Hyvärinen pitivät Mäen toimintaa loppusuoralla täysin sääntöjenmukaisena. Hakola lähetti samalla terveiset malttinsa menettäneelle venäläistähdelle. 

– Pelaa itsesi paremmalle paikalle loppusuoralla.

Huima joukkuetulos

Mäen sankarillisen ankkurisuorituksen lisäksi myös muu Suomen joukkue onnistui loistavasti. Lauantain yhdistelmäkisa en luvannut paljoa, mutta Hyvärinen ja Hakola sivakoivat kolmanneksi parhaat osuusajat perinteisen pätkillä. 

Tutun kakkososuuden sijaan kolmanneksi siirretty Iivo Niskanen oli vakuuttava ja toiseksi nopein Norjan Sjur Röthen jälkeen. Tämä petasi loistavat asemat Mäelle.  

– Se, että Joni tulee loppusuoralle edeltä ja taistelemme kakkossijan hiihtämällä, on tosi hieno tilanne, Hyvärinen huomautti. 

– Täytyy muistaa, että tästä joukkueesta oli kaksi miestä eilen maailmancupin pisteillä (30 parhaan joukossa). Viesti on viesti, ja meillä on tosi hieno tilanne tällä hetkellä, Hyvärinen herkutteli jo MM-kisoihin viitaten. 

Hyvärinen uskoo, että 7,5 kilometrin osuusmatka palveli nyt Suomea, jonka hiihtäjät eivät olleet mukana Tour de Skillä. Kilpailutauon jäljiltä on siis vielä töitä tehtävänä. 

– Ehkä se (meidän vahvuutemme) yllätti ja turhautti vähän Venäjän poikia. Tämä oli meiltä tosi hyvä yllätys ja huippuonnistuminen. Joni näytti, että kuinka vahva hän on ankkuriosuudelle.

– Luotin Joniin aika paljon. Ajattelin, että kova saa olla, jos joku lyö sen tässä stadionilla, Hakola summasi. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja