Mainos

Vilttiketju perkasi Suomen laihaa menestystä Seefeldin MM-kisoissa – Krista Pärmäkosken vire kysymysmerkki: "Epäilyttää, menikö viimeistelyleiri ihan nappiin”

7:10
Katso videolta, kuinka monta mitalia Vilttiketju ennustaa Suomen vielä nappaavan!

Huomenta Suomen Vilttiketju perkasi maanantaina Seefeldin hiihdon MM-kisojen neljän ensimmäisen päivän saldoa. Vilttiketju kuvaili Suomen heikkoa menestystä jopa tragikoomiseksi.

Suomelta odotettiin viime viikolla jo useampaa mitalia, mutta vastoinkäymiset ovat jättäneet Suomen nollille. Iivo Niskanen kaatui lauantaina yhdistelmäkilpailussaKerttu Niskanen joutui puolestaan jättämään sunnuntaisen naisten parisprintin väliin hengitystieinfektion takia.

Kaatumisia nähtiin jälleen miesten parisprintissä, jossa Ristomatti Hakolameni kumoon viimeisellä kierroksella

Vilttiketjussa Mika Saukkosen kanssa tilanteesta keskustelivat urheilutoimittaja Jari Porttila, MTV Urheilun toimituspäällikkö Teemu Niikko ja Tapiolan Hongan koripallojoukkueen juniorivalmentaja Reetta Piipari

– Tässä vaiheessa piti olla vähintään kaksi mitalia. Krista Pärmäkosken esitykset ovat olleet sellaisia, että epäilyttää, menikö viimeistelyleiri ihan nappiin, Porttila tuumi.

– Jollen tietäisi, kuinka tärkeä asia hiihto Suomen kansalle on, käyttäisin sanaa tragikoominen. Luulen kuitenkin, ettei penkkiurheilijoita ole hirveästi naurattanut. On ollut valtava määrä epäonnea ja sähläystä, Niikko harmitteli.

Niikko kuitenkin uskoo, ettei Suomen tuuri voi enää huonommaksi muuttua.

– Pettymykset hetket ovat osuneet suomalaisten kohdalle. Tuskin tämä voi koko kisojen ajan jatkua.

Vilttiketju oli huolissaan mastohiihdon lisäksi myös yhdistetystä, jossa Suomen miesten ennakoitiin olevan vahvoilla. Suomi oli kuitenkin sunnuntain parisprinttikilpailussa seitemäs, ja suurmäen paras oli sijalle 11 ponnistanut Ilkka Herola.

Vauhtia ladulla riittäisi, mutta liian lyhyet hypyt tekevät mitalin nappaamisesta vaikeaa. 

– Suomalaisilta on ilmeisesti hävinnyt kerta kaikkiaan kyky hypätä mäkeä. Mielikuva on yhdistetyssä se, että on menestyspotentiaalia. Onko sitä, kun mäkipuoli on noin huonolla tolalla, Niikko kysyi.

Seefeldin ylivoimaisesti suurin onnistujamaa on ollut Norja, joka on ottanut jo 11 mitalia. Vilttiketjulaiset uskoivat Suomen nappaavan ainakin yhden mitalin, mutta paljon on kiinni myös Krista Pärmäkoskesta.

– Jos nämä kaksi matkaa ovat avanneet Pärmäkosken lukkoa, hän taistelee henkilökohtaisesta mitalista ja naiset viestimitalista. Parhaimmillaan kolme, todennäköisesti yksi mitali, Porttila linjasi.

– Iivon mitali on pomminvarma, ellei kompurointia tai muuta kummallista tapahdu. Se kiintiö on nyt täynnä, Niikko täydensi.

Vilttiketju pohti myös norjalaisten ylivoimaa ja "omia sääntöjä". Katso koko keskustelu ylälaidan videolta!

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja